Uskršnja šećerna jaja

Uživajte u stvaranju uskršnje čarolije sa šećernim (Peekaboo) jajima, koja su u mnogim delovima sveta deo tradicije ovog praznika. I ono što je najbolje - lako ih je napraviti!

Osnovni sastojak za ova čarobna jaja je šećer, a za njihovu izradu vam nije potrebna posebna poslastičarska oprema. Sve što vam treba već imate u svom kuhinjskom priboru. Samo malo vremena je sve što treba da izdvojite za ovaj projekat, kako biste kreirali ova impresivna uskršnja jaja.

SASTOJCI:

  • 4 čaše kristal šećera
  • 3/4 čaše šećera u prahu
  • Belance od jednog jajeta
  • Smeša za bojenje hrane (gel, pasta ili tečna)
  • Ovi sastojci su dovoljni za jedno jaje od 15cm, ili dva od 7cm.

MATERIJAL:

  • Nož sa kratkom oštricom za ljušćenje voća i povrća
  • Vakuum kesa ili obična kesa i makaze
  • Kalup u obliku jajeta koji se otvara horizontalno

IZRADA:

U maloj činiji pomešajte belance sa bojom za hranu dok boja ne postane ravnomerna. Dodajte ovu mešavinu u sve četiri čaše kristal šećera i dodajte šećer u prahu. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Smesa treba biti dovoljno vlažna da se može oblikovati u kuglicu koja zadržava svoj oblik, ali i suva i praškasta.

Sipajte pripremljenu smesu u kalupe za jaja i čvrsto je pritisnite kako biste stvorili glatki oblik bez praznina. Stavite papir za pečenje na vrh i okrenite kalupe kako biste izvadili smesu. Ostavite jaja da se osuše na sobnoj temperaturi ili u rerni na 200 stepeni.

Probijte prvi sloj da biste napravili šuplje jaje. Napravite ovalnu rupu u sredini jednog jajeta i ostavite ih da se osuše u rerni. Ovo će ih učiniti čvršćim i lakšim za rad.

Dekorišite unutrašnjost jajeta po želji pre nego što ih spojite. Nanesite glazuru oko ivice jedne polovine jajeta i spojite ih. Zatim ponovo ostavite jaja da se osuše. Ukrasite spoljnu ivicu jaja glazurom i dodajte detalje po želji, kao što su šećerna pena, biseri ili pastelne bombonice.

Ovo jednostavno i zabavno stvaranje uskršnjih jaja može postati nova tradicija u vašem domu. Vaši gosti će biti impresionirani vašim veštinama i kreativnošću, a deca će uživati u ukrašavanju i slatkom iznenađenju unutar jaja.

Povezane teme

02.07.2024 Ideje

Kako da peškiri dugo ostanu mekani?

Sigurno vam je poznata situacija kada kupite gomilu potpuno novih peškira. Oni su novi, paperjasti, penušavi i mekani.

29.06.2024 Ideje

Teksture na zidu uz pomoć metle

Nema potrebe da kupujete skupe alate ili da plaćate dekoratera koji će transformisati sobe u vašem domu. Pored standardnih ukrašavanja uz pomoć samolepljive trake, četke i valjka,...

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.