Ofarbajte uskršnja jaja pirinčem

Farbanje uskršnjih jaja je uvek zabavno...

Tokom godina, ljudi su osmislili mnoge metode za farbanje, a mi vam ovog puta pokazujemo kako da ofarbate jaja uz pomoć priniča i boje za hranu. Ovaj način je veoma zabavan, kao što ćete i sami videti, a rezultati koje vam pruža su zaista jedinstveni.

POTREBNO JE:

DODATNI SAVETI

Pre nego što počnete sa radom, evo šta morate znati. Za ovaj projekat biće vam potrebna oko četvrtina šolje pirinča za kese i plastične čaše, a ako dodate više od toga, biće vam potrebno i više boje za hranu.

Na samom početku, dodajte oko 10 – 15 kapi boje za hranu. Nakon bojenja jednog jajeta, dodajte oko pet kapi u pirinač pre nego što krenete sa bojenjem sledećeg. Uvek dodajte boju pirinču pre nego što ubacite jajte u kesu ili čašu, jer ćete u suprotnom u potpunosti poremetiti efekat koji se ovim načinom farbanja postiže.

Kada završite sa farbanjem, stavite jaja u frižider. Pored toga, ovaj način farbanja je prilično uredan tako da ga slobodno možete sprovesti u delo sa svojom decom. Ukoliko ne želite da zaprljate ruke dok ovako farbate jaja, koristite gumene ili plastične rukavice.

Za prvi metod, sipajte pirinač u kesu, dodajte boju za hranu i dobro promešajte pre nego što ubacite jaje. Ovaj način rada je veoma zabavan i jednostavan za rad, samo se morate potruditi da ne dodirujete jaja kesom, već samo pirinčem kako bi celo imalo isti efekat boje.

Postoji i mogućnost farbanja uz pomoć samolepljive folije i plastične čaše. Sipajte pirinač u čašu, sipajte boju i prekrijte otvor čaše samolepljivom folijom. Potom, protresite čašu kako bi sav pirinač bio obojen i ubacite jaje i ponovo protresite. Na ovaj način ćete dobiti simpatično tačkasto jaje, a izbeći ćete mogućnost razmazivanja boje koje je moguće kada radite sa kesom.

Ili, napravite jaje sa duginim bojama. Ako želite da napravite simpatično šareno jaje, prvo ga ofarbajte najsvetlijom bojom po svom izboru. Potom, menjajte boje i postepeno dodajte sve tamnije. U ovom slučaju, možete farbati jaje u kesi ili čaši, ali koristite znatno manje boje za hranu i manje pirinča. Naravno, menjajte pirinač kako menjate boje.

Sve što vam sada preostaje je da uživate u ovom velikom prazniku i oduševite svoju porodicu i prijatelje jedinstvenim jajima i ukusnim poslasticama!

Povezane teme

02.07.2024 Ideje

Kako da peškiri dugo ostanu mekani?

Sigurno vam je poznata situacija kada kupite gomilu potpuno novih peškira. Oni su novi, paperjasti, penušavi i mekani.

29.06.2024 Ideje

Teksture na zidu uz pomoć metle

Nema potrebe da kupujete skupe alate ili da plaćate dekoratera koji će transformisati sobe u vašem domu. Pored standardnih ukrašavanja uz pomoć samolepljive trake, četke i valjka,...

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.