Saveti i ideje za stvaranje savršene zelene dnevne sobe

Zelena je boja harmonije i obnove. Pošto odražava nijanse prirodnog sveta, to je jedna od najboljih boja za dnevne sobe...

Ako nemate dovoljno prostora ili energije za gomilu kućnih biljaka, zeleni zidovi će biti onaj neophodan dah svežine i optimizma za kojim žudi vaš dnevni boravak. Ova boja može biti sveža i suptilna u isto vreme i predstavlja savršenu alternativu za sve one kojima su neutralne boje previše dosadne.

Bez obzira da li više volite klasičnu smaragdnu boju ili živahnu limetu, sa zelenom jednostavno ne možete pogrešiti. Pa ipak, postoje neki interesantne ideje i saveti stručnjaka koje biste svakako trebali razmotriti pre nego se upustite u opremanje svoje zelene oaze.

Izaberite zeleni nameštaj

Ako niste spremni da se posvetite farbanju zidova dnevne sobe u zeleno, odlučite se da uključite jednostavan komad nameštaja u nijansi koja će se suptilno izdvajati među ostatkom vašeg dekora. Možete učiniti toliko toga sa zelenom osim što koristite samo zelenu boju ili tkanine. Primera radi, u modernim ambijentima ljupki stočići za kafu u sjajnoj zelenoj boji limete dodaće pravu količinu boje a istovremeno će naglasiti prelep kontrast sa nameštajem ili tepihom u nekoj zagasitijoj nijansi.

Napravite akcentni zid

Za one koji su dovoljno hrabri da nanose boju na zidove, savet je da počnu sa malim zidom koji će akcentovati jednom dubokom nijansom zelene. Ako želite da date jedinstven karakter svom domu, onda idite korak dalje pa ne farbajte samo zidove, već i kamin ili ormare, a ostatak nameštaja u prostoriji držite neutralnim da biste održali prefinjen izgled.

Koristite više nijansi zelene

Bogata zelena boja zidova se lepo poigrava sa nekim originalnim komadima nameštaja, primera radi starinskom bambusovom stolicom i otomanom sa jastucima slične boje. Kada koristite više nijansi zelene u jednoj prostoriji, potražite komplementarne boje, i slobodno nadograđujte svoju zelenu osnovu. Uverite se da se nijanse međusobno dopunjuju i podržavaju i da se ne bore jedna protiv druge. Sve ostalo zavisi od vaših ličnih preferencija.

Razmotrite suptilnije opcije

Za prigušeniji pristup, izaberite nijansu zelene boje koja nije tako smela. U skandinavski inspirisanim prostorima svetlije sivo-zelene nijanse deluju kao neutralan element prostora koji uz to ne ometa pogled. Samo zapamtite da uvek pratite svoj instinkt - ako niste spremni za svetle boje, držite se onoga što vam najviše odgovara.

Dodajte još zelenila

U prevodu, slobodno uparite elegantnu, smelu sofu sa prirodnom nijansom zelene na okolnim zidovima za moderan izgled dnevnog boravka u sekundi. Takođe možete uključiti više zelenih elemenata poput nekoliko jednostavnih biljaka koje ćete rasporediti po svojoj podjednako zelenoj dnevnoj sobi kako biste efikasnije povezali prostor.

Povezane teme