Napravite sami snežne pahulje od drvenih štipaljki

Još jedna brzinska preporuka za sve one koji ove godine žele da ukrase svoj dom originalnim uradi-sam ukrasima koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim...

Ukoliko spadate u red onih koji u ovim prazničnim danima žele da pokažu svu svoju kreativnost – predlažemo vam da pokušate da napravite pahuljice od drvenih štipaljki. Idealan uradi-sam projekat u koji slobodno možete uključiti i vaše mališane, ali i ostale članove porodice. Uostalom, ovo je doba godine kada svi postajemo mladi duhom, a uz ovako jednostavne ideje i malo neophodnog materijala svaki dom će postati izvor veselja i radosti.

Za izradu ovih unikatnih snežnih pahuljica biće vam potrebno samo 24 komada drvenih štipaljki i malo lepka. Najpre ćete startovati sa uklanjanjem metalne opruge koja se nalazi unutar štipaljki – ovo je prilično jednostavan zahvat koji možete odraditi ručno u samo par poteza.

Kada štipaljkama skinete opruge, uzmite obične štapiće kako biste imali usku površinu kojom ćete naneti lepak na odvojene drvene komade – obavezno čvrsto pritisnite kako biste se uverili da je sve na svom mestu i zalepljeno kako treba.

Kada zalepite poleđine odvojenih delova pređite na spajanje parova (kao što je prikazano na slici) zajedno na šiljasti kraj i opet se uverite da je sve čvrsto zalepljeno. Nastavite da ponavljate proces sve dok ne formirate krug.

A upravo to formiranje kruga označiće da je vaša drvena pahulja gotova! Da biste je okačili na neko prikladno mesto u domu koristite žicu ili kanap, ili jednostavno ostavite svoju snežnu pahulju na stolu kao centralni deo koji privlači pogled gostiju ali i ukućana.

Izvor: bosch-diy.com

Povezane teme