10 uradi - sam ideja za brzu i laku izradu Uskršnjeg drveta koje će krasiti vaš dom u sezoni praznika

Izrada Uskršnjeg drvceta je zabavna uskršnja tradicija koja polako ali sigurno postaje sve popularnija i kod nas.

Kada je ova tradicija počela u Nemačkoj, odabrano je veliko drvo na otvorenom koje je poslužilo za ukrašavanje šarenim jajima. Danas se prolećne ili uskršnje jelke izrađuju i postavljaju unutar kuće ili u dvorištu, ali i u školskim učionicama i kancelarijama - tačnije svuda gde je potrebno uneti malo prazničnog duha i naglasiti lepotu najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Uskršnje drvce može biti drvo, jelka ili grm, pa čak i samo suve grančice drveta nehajno postavljene unutar najobičnije pletene korpice. Ono što je bitno jeste dekoracija ovog drvceta (izdubljenim jajima, uskršnjim ukrasima i drugim dekorativnim akcentima) koja će pomoći da drvo oživi i postane prelepi centralni ukras na vašem trpezarijskom stolu ili unutar dnevnog boravka.

Deca, ali i odrasli podjednako uživaju u pravljenju i ukrašavanju prolećnih jelki. One su odraz naših verovanja, tradicije i običaja, pa je stoga važno ukrasiti ih prolećnim simbolima koji su značajni za vas i vašu porodicu. Za mnoge, Uskršnje drvo predstavlja ponovno rađanje proleća i odlazak zime. Pošto je jaje drevni simbol ponovnog rađanja, plodnosti, života i regeneracije, ova mala šarena stabla su prvobitno bila ukrašavana prekrasnim izdubljenim jajima kako bi simbolizovala dobrodošlicu i dugo očekivani povratak proleća.

Kao u davna vremena, ukrašavanje golog drveta šarenim jajima okačenim na prelepe trake je odličan način da dočarate pastelne boje proleća koje tek počinju da cvetaju u spoljašnjem svetu. Dakle, za mnoge je ukrašavanje drveta jajima način da proslave radost koja dolazi sa prolećem i obilje koje će (nadajmo se!) doneti.

Danas postoji mnogo drugih zabavnih uskršnjih ukrasa koje možete napraviti ili kupiti pored šarenih jaja. U nastavku teksta, pronađite neke zanimljive ideje za izradu Uskršnjeg drvceta koje će ukrasiti vaš dom u narednom periodu.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...