Za transformaciju svakog prostora: trendy 3D zidne obloge od mermera

3D zidne obloge su više od dekorativnog dodatka u vašem domu - one su umetnički izraz, funkcionalno rešenje i način da svaki prostor oživite na jedinstven način.

Zahvaljujući stalnom stilskom i tehnološkom istraživanju u svetu dizajna, Margraf može oblikovati mermer koristeći futurističke, vrhunske CNC mašine. To je dovelo do stvaranja nove kolekcije dekorativnih 3D zidnih obloga koje su prožete metamorfnom privlačnošću.

Mermer se rodio mnogo pre prvih ljudi. Tokom vekova postao je bezvremeno sredstvo izražavanja za umetnost, konstrukcije i svakodnevni život. Kada je vešto oblikovan ljudskom domišljatošću, to je materijal koji se može koristiti za stvaranje ne samo prostora izuzetne lepote već i sofisticirane atmosfere koja daje jedinstveni dodir javnim mestima i privatnim domovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

Upotreba 3D zidnih obloga u domu nije samo estetski izbor, već i funkcionalan. Ove obloge omogućavaju vam da stvarate intrigantne vizuelne efekte, ističući određene delove prostorije ili stvarajući iluziju dodatne dimenzije. Njihova raznolikost u dizajnu pruža neograničene mogućnosti, bilo da se odlučite za suptilne geometrijske oblike, apstraktne forme ili prirodne inspiracije.

Nova Margraf kolekcija 3D zidnih obloga je inspirisana  svežim, savremenim trendovima. Dostupne su sledeće opcije: Bianco Carrara, Bianco Siberia, Crema Nuova, Fior di Pesco Carnico (zaštitni znak Margraf mermer, čiji je jedini svetski kamenolom u vlasništvu kompanije sa sedištem u Vićenci) Jolie Gray i Lipica Fiorito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

U ponudi je širok spektar tekstura: Onda, Clessidra, Scanalata, Dune i Ving 1, 2 i 3, a svi dolaze sa ekskluzivnim sjajnim poliranim finišom ili matiranom završnicom.

Izuzetno ograničena debljina (počevši od samo 3 cm ) veoma je povoljna jer olakšava transport i znači da se obloge mogu pričvrstiti na zidove pomoću jednostavnog mermernog lepka, bez potrebe za posebnim sistemima za učvršćivanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

Ove obloge stvaraju izvanredan spoj oblika i svetlo-tamnih efekata u njihovim odabranim podešavanjima. Zidovi su transformisani iz jednostavnih vertikalnih konstrukcija koje dele prostorije ili drže zgrade u prazna platna koja se mogu prilagoditi i poboljšati jedinstvenim prirodnim materijalima, koji predstavljaju suštinu prirode i njen spor razvoj tokom vekova.

Sposobnost ovih obloga da transformišu prostor i dodaju sofisticiranost čini ih nezaobilaznim elementom modernog enterijera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

 

Povezane teme

30.05.2024 Gradnja

Činjenice o montažnim kućama

Njihova jednostavnost, brzina i cena izgradnje, doprinose tome da montažne kuće imaju znatne prednosti u odnosu na tradicionalne vidove gradnje.

27.05.2024 Gradnja

Vinilni podovi sa efektom pločica

Ova svestrana podna opcija imitira izgled keramičkih ili kamenih pločica, i pruža izdržljivost i jednostavnost održavanja po kojima je vinil poznat.

24.05.2024 Gradnja

Vertikalna šuma: revolucionarni koncept gradnje koji spaja ljude i prirodu

Vertikalna šuma je prototip zgrade za novi format arhitektonskog biodiverziteta koji se fokusira ne samo na ljudska bića već i na odnos između ljudi i drugih živih vrsta.

21.05.2024 Gradnja

Početak radova na spajanju Bulevara umetnosti i Bulevara Crvene armije

Ovaj projekat će povezati Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije ispod železničke pruge, sa planiranim završetkom u avgustu 2025. godine.

18.05.2024 Gradnja

Materijali budućnosti: šindre, skale i kamene fasade

Rad jednog od najznačajnijih dizajnera u savremenoj arhitekturi, Kenga Kume se nadograđuje na nasleđe japanskog zanatstva dok istovremeno preispituje način na koji koristimo materi...

15.05.2024 Gradnja

Pasivne kuće - čuvaju okolinu

U poređenju s tradicionalno izgrađenim novim kućama, potreba za grejanjem u pasivnoj kući je i do 75% niža i dobija se iz obnovljivih izvora energije, kao što je solarna.

12.05.2024 Gradnja

Sve prednosti kamena kao građevinskog materijala

Od drevnih spomenika do modernih arhitektonskih čuda, kamen i dalje ostaje popularan izbor za građevinske projekte širom sveta. Njegova prirodna lepota i prirodna snaga čine ga ide...

09.05.2024 Gradnja

Prozori i prirodna svetlost

Pravilno korišćenje svetlosti utiče na naše raspoloženje, volju i energiju, dok njegova odsutnost može imati negativne posledice.

06.05.2024 Gradnja

5 inovativnih primera za održivu upotrebu plastike u procesu gradnje

Mnoge kompanije su već razvile fascinantne tehnologije koje omogućavaju recikliranje plastike i njen preobražaj u funkcionalan (i lep) građevinski materijal.

03.05.2024 Gradnja

Podovi dekorisani u šahovskom stilu

Postavljanje parketa ili pločica sa šahovskim motivom jedan je od najednostavnijih projekata za efektivno renoviranje enterijera – upadljiva šara će za tren oka razbiti monotoniju...

29.04.2024 Gradnja

Čarolija Selfi mostića: nova atrakcija u blizini Kule Beograd

Ova nova atrakcija na području Kule Beograd predstavlja magnet za sve posetioce koji žele da dožive jedinstveno iskustvo uživanja uz reku.