Za transformaciju svakog prostora: trendy 3D zidne obloge od mermera

3D zidne obloge su više od dekorativnog dodatka u vašem domu - one su umetnički izraz, funkcionalno rešenje i način da svaki prostor oživite na jedinstven način.

Zahvaljujući stalnom stilskom i tehnološkom istraživanju u svetu dizajna, Margraf može oblikovati mermer koristeći futurističke, vrhunske CNC mašine. To je dovelo do stvaranja nove kolekcije dekorativnih 3D zidnih obloga koje su prožete metamorfnom privlačnošću.

Mermer se rodio mnogo pre prvih ljudi. Tokom vekova postao je bezvremeno sredstvo izražavanja za umetnost, konstrukcije i svakodnevni život. Kada je vešto oblikovan ljudskom domišljatošću, to je materijal koji se može koristiti za stvaranje ne samo prostora izuzetne lepote već i sofisticirane atmosfere koja daje jedinstveni dodir javnim mestima i privatnim domovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

Upotreba 3D zidnih obloga u domu nije samo estetski izbor, već i funkcionalan. Ove obloge omogućavaju vam da stvarate intrigantne vizuelne efekte, ističući određene delove prostorije ili stvarajući iluziju dodatne dimenzije. Njihova raznolikost u dizajnu pruža neograničene mogućnosti, bilo da se odlučite za suptilne geometrijske oblike, apstraktne forme ili prirodne inspiracije.

Nova Margraf kolekcija 3D zidnih obloga je inspirisana  svežim, savremenim trendovima. Dostupne su sledeće opcije: Bianco Carrara, Bianco Siberia, Crema Nuova, Fior di Pesco Carnico (zaštitni znak Margraf mermer, čiji je jedini svetski kamenolom u vlasništvu kompanije sa sedištem u Vićenci) Jolie Gray i Lipica Fiorito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

U ponudi je širok spektar tekstura: Onda, Clessidra, Scanalata, Dune i Ving 1, 2 i 3, a svi dolaze sa ekskluzivnim sjajnim poliranim finišom ili matiranom završnicom.

Izuzetno ograničena debljina (počevši od samo 3 cm ) veoma je povoljna jer olakšava transport i znači da se obloge mogu pričvrstiti na zidove pomoću jednostavnog mermernog lepka, bez potrebe za posebnim sistemima za učvršćivanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

Ove obloge stvaraju izvanredan spoj oblika i svetlo-tamnih efekata u njihovim odabranim podešavanjima. Zidovi su transformisani iz jednostavnih vertikalnih konstrukcija koje dele prostorije ili drže zgrade u prazna platna koja se mogu prilagoditi i poboljšati jedinstvenim prirodnim materijalima, koji predstavljaju suštinu prirode i njen spor razvoj tokom vekova.

Sposobnost ovih obloga da transformišu prostor i dodaju sofisticiranost čini ih nezaobilaznim elementom modernog enterijera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

 

Povezane teme

18.02.2024 Gradnja

Nastavljeni radovi na revitalizaciji sportske hale u Grockoj

Očekuje se da će radovi na završetku sporstke hale u Grockoj trajati do juna 2024. godine, kada će sportska hala konačno biti predstavljena zajednici, i postati integralni deo loka...

15.02.2024 Gradnja

CornWall: inovativni biorazgradivi materijal za održivu gradnju

Napravljen je od organskog otpada a u procesu stvaranja koristi se obnovljiva energija, što znači da ovaj materijal ne samo da pruža ekološki prihvatljivu alternativu, već takođe p...

09.02.2024 Gradnja

Vinil ili laminat - šta odabrati?

Proizvođači promovišu oba proizvoda kao izdržljive, jeftine, prijatne proizvode, a čak i izgledom mogu biti veoma slični, pogotovo ako se laminati uporede s novim luksuznim vinil p...

06.02.2024 Gradnja

Funkcionalni i otporni na vlagu: ovo su najbolji podni materijali za vaš podrum

Od vinil-daske za sofisticirani izgled do keramičkih pločica za vešeraj, saznajte koje vrste podova najbolje zadovoljavaju potrebe podrumskog prostora.

03.02.2024 Gradnja

Prirodni kamen ili kameni furnir - šta odabrati?

Oba materijala donose neospornu estetiku i funkcionalnost kako eksterijerima, tako i enterijerima, ali različite prednosti i nedostaci često čine odluku o tome koji od njih odabrat...

02.02.2024 Gradnja

Nikad svetlija budućnost Beogradskog sajma: evo kako će izgledati obnovljena Hala 1!

Slobodno možemo reći da će čuvena Hala 1 Beogradskog sajma u narednom periodu doživeti spektakularnu transformaciju.

31.01.2024 Gradnja

Transformacija kore krompira u održivu dasku budućnosti

Svojim inovativnim pristupom, dizajneri koji stoje iza projekta Chips Board koriste otpadne kore krompira kako bi razvili ekološku alternativu jednokratnim materijalima poput medij...

28.01.2024 Gradnja

Brisolej: efektan ukras ali i važan element pasivne arhitekture

U savremenoj arhitekturi brisoleji čine veoma važan element pasivne arhitekture - arhitekture koja je ekološka, koristi prirodne načine da sačuva energiju ili smanji njenu potrošnj...

25.01.2024 Gradnja

10 najboljih opcija za podne obloge u vašoj kuhinji

Raznovrsnost prelepih materijala, opcija i dostupnih stilova, mogu da učine izbor kuhinjskih podova potpuno neodoljivim iskustvom.

22.01.2024 Gradnja

Napreduje izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Velika dvorana, s kapacitetom od 1450 mesta, planirana je kao multifunkcionalni prostor sa sadržajima poput loža na drugom spratu, medicinskog bloka, teretane i svlačionica.

19.01.2024 Gradnja

Ne ignorišite ovih 5 opasnih električnih kvarova u domu

Bilo koju, pa i najmanju nepravilnost u radi vaših električnih uređaja ne bi trebalo ignorisati.