Vrhunski bazeni za uživanje u modernom načinu života

Više slika

Više slika

U današnjem svetu kojeg karakterišu brz tempo i svakodnevne obaveze, sve više vlasnika kuća i dvorišta razmišlja o izgradnji bazena, kako bi imali priliku za svakodnevno opuštanje.

Kvalitet bazena je danas dostigao potpuno novi nivo u poređenju sa ranijim vremenima. Zahvaljujući inovacijama bazeni su postali mnogo više od običnih prostora za plivanje. Oni su prava umetnost i izraz ličnog stila i ukusa vlasnika.

Poboljšanju kvaliteta su doprinele i unapređene tehnike izgradnje. Visokokvalitetni hidroizolacioni premazi kao što je Mapelastic obezbediće izuzetnu vodonepropusnost bazena, sprečiti curenje i prodor vode u beton, čime se sprečavaju oštećenja konstrukcije a održava se i optimalan nivo vode. Pošto je fleksibilan, Mapelastic ima sposobnost i da premosti mikropukotine u betonu. Ovo je važno jer beton može biti podložan pucanju usled promena temperature ili drugih faktora.

Stakleni mozaik je neprolazni trend u dizajnu bazena, jer se ističe svojom sjajnom površinom i bogatim bojama. Lepak bele boje Ultralite S2 Flex naglašava boje i teksture staklenog mozaika, čini svaki detalj upečatljivim i ističe lepotu bazena. Fleksibilan je pa odlično reaguje i na pomeranja u podlozi.

Izbor prave boje fuga može imati veliki uticaj na konačni izgled staklenog mozaika. Za bazene se preporučuje korišćenje fug mase Kerapoxy Easy Design, koja je otporna na dejstvo sredstava za dezinfekciju, lako se čisti jer ima glatku i neupijajuću površinu, a pruža i dodatnu sigurnost u održavanju higijene jer sprečava stvaranje i umnožavanje mikroorganizama. Ima široku paletu boja, koje su postojane i neće se menjati pod uticajem UV zračenja i hemijski tretirane vode.

Zahvaljujući tehnologiji, bazeni danas mogu da imaju raznovrsne funkcije. Rasveta se često koristi da pruži atraktivan izgled i da stvori atmosferu za noćno kupanje. Ipak, ova mesta su potencijalne tačke za prodor vode, ako nisu pravilno zaptivena. Još jedno od ključnih mesta su spojevi između zidova bazena i dna, kao i spojevi između zidova i drugih struktura, poput stepenica. Kvalitetni zaptivni materijali i tehnike, poput silikona Mapesil AC, omogućavaju efikasno zaptivanje ovih područja.

Izgradnja bazena je postala sofisticiran i prilagodljiv proces, omogućavajući vlasnicima da uživaju u vrhunskom kvalitetu i iskustvu koje bazeni pružaju. Ako razmišljate o izgradnji bazena, sada je idealno vreme da istražite mogućnosti i pronađete dizajn koji odgovara vašem stilu i potrebama.

Povezane teme

05.06.2024 Gradnja

Počela rekonstrukcija Svetosavskog platoa na Vračaru

Otkrivamo vam sve detalje u vezi sa rekonstrukcijom platoa ispred Hrama Svetog Save na Vračaru

02.06.2024 Gradnja

Multifunkcionalni 3D materijal nove generacije

Wood-Skin je nalik tkivu, fleksibilan kao vlakno, ali čvrst kao drvo, kreiran od najlonske podloge i trougaonih oblikovanih ploča.

30.05.2024 Gradnja

Činjenice o montažnim kućama

Njihova jednostavnost, brzina i cena izgradnje, doprinose tome da montažne kuće imaju znatne prednosti u odnosu na tradicionalne vidove gradnje.

27.05.2024 Gradnja

Vinilni podovi sa efektom pločica

Ova svestrana podna opcija imitira izgled keramičkih ili kamenih pločica, i pruža izdržljivost i jednostavnost održavanja po kojima je vinil poznat.

24.05.2024 Gradnja

Vertikalna šuma: revolucionarni koncept gradnje koji spaja ljude i prirodu

Vertikalna šuma je prototip zgrade za novi format arhitektonskog biodiverziteta koji se fokusira ne samo na ljudska bića već i na odnos između ljudi i drugih živih vrsta.

21.05.2024 Gradnja

Početak radova na spajanju Bulevara umetnosti i Bulevara Crvene armije

Ovaj projekat će povezati Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije ispod železničke pruge, sa planiranim završetkom u avgustu 2025. godine.

18.05.2024 Gradnja

Materijali budućnosti: šindre, skale i kamene fasade

Rad jednog od najznačajnijih dizajnera u savremenoj arhitekturi, Kenga Kume se nadograđuje na nasleđe japanskog zanatstva dok istovremeno preispituje način na koji koristimo materi...

15.05.2024 Gradnja

Pasivne kuće - čuvaju okolinu

U poređenju s tradicionalno izgrađenim novim kućama, potreba za grejanjem u pasivnoj kući je i do 75% niža i dobija se iz obnovljivih izvora energije, kao što je solarna.

12.05.2024 Gradnja

Sve prednosti kamena kao građevinskog materijala

Od drevnih spomenika do modernih arhitektonskih čuda, kamen i dalje ostaje popularan izbor za građevinske projekte širom sveta. Njegova prirodna lepota i prirodna snaga čine ga ide...

09.05.2024 Gradnja

Prozori i prirodna svetlost

Pravilno korišćenje svetlosti utiče na naše raspoloženje, volju i energiju, dok njegova odsutnost može imati negativne posledice.

06.05.2024 Gradnja

5 inovativnih primera za održivu upotrebu plastike u procesu gradnje

Mnoge kompanije su već razvile fascinantne tehnologije koje omogućavaju recikliranje plastike i njen preobražaj u funkcionalan (i lep) građevinski materijal.