Selfie sa istorijom – reflektujući kiosci u blizini zamka

Novi centar za posetioce zamka u Budimpešti su fenomenalni reflektujući kiosci napravljeni od stakla, tako da se idealno uklapaju u svoje istorijsko okruženje...

Dizajnirani kao potpuno reflektujuće i savršene kocke, ovi veliki stakleni kiosci zapravo predstavljaju info punktove istorijskog okruga Budimskog zamka u Mađarskoj. Kao što ćete i sami imati prilike da vidite, sve ove strukture se neprimetno uklapaju u svoje okruženje tako što preslikavaju jasnu sliku okoline, čineći ih savršenim mestima za prolaznike da snime selfi.

Glavni centar za posetioce od 30m2 nalazi se u centru okruga, odmah pored zamka Budim, i opremljen je dizajnom koji se savršeno uklapa u okolnu prirodu i u potpunosti odgovara kontekstu istorijske građevine. Stakleni paviljon je krunisan konusnim i potpuno reflektujućim krovom, karakterističnim za susedne zgrade i služi kao moderan znak kulturnog nasleđa.

Info punktovi, izgrađeni u međuvremenu, funkcionišu i kao informativni pultovi i kao prodavnice suvenira raspoređene na tri različite lokacije. Ali to nije sve! Razigrani kontrast između eksterijera i enterijera čini centar za posetioce još intrigantnijim.

Hladan osećaj fasade nalik ogledalu uparen je sa svetlim i toplim enterijerom definisanim oblogom od borove šperploče prirodne boje. Pored toga, krovni prozor na vrhu centra za posetioce obezbeđuje neverovatan priliv prirodnog svetla dok ujedno maksimalno naglašava monolitan izgled zgrade.

Težnja ka štandu koji će ostati prigušen u atmosferi Budimskog zamka rezultirala je upotrebom reflektujućeg, staklastog materijala i gotovo savršene kocke. Rezultat je, kao što vidite, sasvim originalan i idealan za sve one koji žele da “uhvate” jedan selfie sa istorijom.

Izvor: hellowood

Povezane teme