Savršen kutak stvara dnevna svetlost

Više slika

Više slika

Dnevno svetlo u prostoriji veoma utiče na vaše raspoloženje, motivisanost za svakodnevne aktivnosti, kao i produktivnost.

Ovo je održiv izvor energije koji smanjuje vašu potrebu za veštačkim svetlom i na taj način štedi energiju, a samim tim i vaš novac. Zato je veoma važno razmisliti o tome koliko dnevne svetlosti imate u svom domu i na koji način ona dospeva u prostor u kom živite.

Vaš dobar osećaj je naš prioritet

Da li ste znali da krovni prozori jednoj prostoriji daju tri puta više svetlost od klasičnih, vertikalnih prozora?

Kako se osećate tokom dana uticaće na vašu produktivnost i motivisanost. Svetlost ima veliki uticaj na raspoloženje, pa je zato potrebno da vaš kutak za rad ili svakodnevne kućne aktivnosti ispunite njome. Krovni prozori, bez obzira na to da li se radi o sobama velike ili male kvadrature, unose potpuno drugačiji, udobniji osećaj savršenog doma.

Oni će vam pružiti svetlost koja dolazi iz različitih uglova, u zavisnosti od toga kako se sunce kreće, što utiče i na vaš bioritam. Kao što vas priprema za buđenje i spavanje, isto tako bioritam utiče na fizičko i mentalno zdravlje, koje takođe ima veliki značaj za već pomenutu motivisanost. Rad od kuće, učenje, ili uživanje uz redove dobre knjige zahtevaju toplinu koju vam krovni prozori zaista mogu priuštiti u predstojećim jesenjim i zimskim danima.

Takođe, vašem domu potrebno je i kiseonika. Sa njegovim nedostatkom možete dobiti vrtoglavicu, imati glavobolje i izgubiti produktivnost. Tokom zime otvaranje prozora ohladi prostor, ali svakako vam je potreban svež vazduh. Sa VELUX krovnim prozorima imate mogućnost „efekta dimnjaka“, a možete ga postići otvaranjem prozora na nižem nivou na hladnijoj strani vašeg doma i prozora na gornjem nivou na toplijoj strani.

Neka energetska efikasnost bude vaš prioritet

VELUX krovni prozori poboljšaće energetsku efikasnost vašeg doma, smanjenjem potrebe za grejanjem i hlađenjem pa samim tim i utroška električne energije. VELUX krovni prozor sa trostrukim staklom i termo opšivkom može smanjiti gubitak toplote u prostoriji za više od 15% tokom zime, dok tokom leta, zbog svoje termoizolacije i posebno mrežice koja smanjuje zagrevanje stakla koje dalje zagreva prostoriju, smanjuje upotrebu klima uređaja koji mogu imati uticaj na vaše zdravlje, ali i na troškove struje.

Ako već u glavi zamišljate svoj kutak u potkrovlju, pun svetlosti, svežine i topline, uprkos jesenjoj kiši ili zimskim pahuljama, pravo je vreme da razmislite o krovnim prozorima koji doprinose ordrživosti i energetskoj efikasnosti doma.

Uz kupovinu VELUX krovnog prozora sa trostrukim staklom iz asortimana Standard Plus i opšivke za termo i hidraizolacionim setom, na poklon dobijate mrežicu koja leti sprečava prekomerno zagrevanje, kao i deset godina garancije na prozor, što vam daje sigurnost i kvalitet samog proizvoda. Ova akcija počinje 11. oktobra i trajaće do 30. novembra. O ovome više možete saznati na sajtu velux.rs

Opremajte održivo. Uštedite energiju.

Povezane teme

18.02.2024 Gradnja

Nastavljeni radovi na revitalizaciji sportske hale u Grockoj

Očekuje se da će radovi na završetku sporstke hale u Grockoj trajati do juna 2024. godine, kada će sportska hala konačno biti predstavljena zajednici, i postati integralni deo loka...

15.02.2024 Gradnja

CornWall: inovativni biorazgradivi materijal za održivu gradnju

Napravljen je od organskog otpada a u procesu stvaranja koristi se obnovljiva energija, što znači da ovaj materijal ne samo da pruža ekološki prihvatljivu alternativu, već takođe p...

12.02.2024 Gradnja

Za transformaciju svakog prostora: trendy 3D zidne obloge od mermera

Ove obloge omogućavaju vam da stvarate intrigantne vizuelne efekte, ističući određene delove prostorije ili stvarajući iluziju dodatne dimenzije.

09.02.2024 Gradnja

Vinil ili laminat - šta odabrati?

Proizvođači promovišu oba proizvoda kao izdržljive, jeftine, prijatne proizvode, a čak i izgledom mogu biti veoma slični, pogotovo ako se laminati uporede s novim luksuznim vinil p...

06.02.2024 Gradnja

Funkcionalni i otporni na vlagu: ovo su najbolji podni materijali za vaš podrum

Od vinil-daske za sofisticirani izgled do keramičkih pločica za vešeraj, saznajte koje vrste podova najbolje zadovoljavaju potrebe podrumskog prostora.

03.02.2024 Gradnja

Prirodni kamen ili kameni furnir - šta odabrati?

Oba materijala donose neospornu estetiku i funkcionalnost kako eksterijerima, tako i enterijerima, ali različite prednosti i nedostaci često čine odluku o tome koji od njih odabrat...

02.02.2024 Gradnja

Nikad svetlija budućnost Beogradskog sajma: evo kako će izgledati obnovljena Hala 1!

Slobodno možemo reći da će čuvena Hala 1 Beogradskog sajma u narednom periodu doživeti spektakularnu transformaciju.

31.01.2024 Gradnja

Transformacija kore krompira u održivu dasku budućnosti

Svojim inovativnim pristupom, dizajneri koji stoje iza projekta Chips Board koriste otpadne kore krompira kako bi razvili ekološku alternativu jednokratnim materijalima poput medij...

28.01.2024 Gradnja

Brisolej: efektan ukras ali i važan element pasivne arhitekture

U savremenoj arhitekturi brisoleji čine veoma važan element pasivne arhitekture - arhitekture koja je ekološka, koristi prirodne načine da sačuva energiju ili smanji njenu potrošnj...

25.01.2024 Gradnja

10 najboljih opcija za podne obloge u vašoj kuhinji

Raznovrsnost prelepih materijala, opcija i dostupnih stilova, mogu da učine izbor kuhinjskih podova potpuno neodoljivim iskustvom.

22.01.2024 Gradnja

Napreduje izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Velika dvorana, s kapacitetom od 1450 mesta, planirana je kao multifunkcionalni prostor sa sadržajima poput loža na drugom spratu, medicinskog bloka, teretane i svlačionica.