Savremena gradnja na delu – Viktorijanska kuća dobila novi izgled i veću funkcionalnost

Preuređenja i proširenja starih zdanja, baziraju se na pronalaženju ravnoteže između onog što klijent želi i onog što je moguće izvesti.

Naša današnja priča vodi nas u London do jednog viktorijanskog remek dela. U pitanju je terasna kuća koja je doživela preobražaj, kako bi bila što je moguće više prilagođena potrebama savremenog načina života.

Znanje i iskustvo studija Amos Goldreich Architecture iskorišćeno je kako bi se pronašlo dovoljno prostora za sve potrebe klijenta i mesta za skladištenje neophodnih stvari. Istovremeno čuvajući nasledstvo iz prošlosti i okrećući se ka budućnosti, ova kuća je živi dokaz pomirenja dve krajnosti. Delikatnu umetnost prilagođavanja potreba i mogućnosti, sproveo je u delo tim, inspirisan pozicijom ove kuće, njenim spoljašnjim izgledom i namenom za koju je predviđena.

Smeštena u Parku Finsbury, kuća je pretvorena u savremen dom, koji u potpunosti ispunjava očekivanja pojedinca u pogledu modernog stila života. Gledano s prednje strane, ona nije promenila svoj izgled. Zadržala je fasadu od opeke, poput one koje se mogu videti i u njenoj okolini. Produžetak kuće u zadnjem delu je ono čemu je posebno posvećena pažnja. Napravljen od stakla i cigle, ovaj deo u sebi sadrži modernu novu kuhinju, trpezariju i prostor za svekodnevni boravak.

Međutim ovde se ne radi samo o estetici. Nova kuhinja je daleko energetski efikasnija zahvaljujući jednostavnom dizajnu, podnom grejanju i LED osvetljenju koje smanjuje potrošnju energije. Plavi ormarići i akcentna ružičasta pozadina, uneli su obilje boje u neutralno okruženje. Osvetljenja na plafonu i lampe kombinuju se duž prostora kako bi se naglasilo veselo raspoloženje.

Ž.J.

Izvor: Decoist

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Gradnja

Povezane teme