Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Više slika

Više slika

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

Verujemo da će sve obradovati vest da će se pomenuta rekonstrukcija odvijati bez zatvaranja objekta, a planirano je da trajanje radova bude oko godinu i po dana. U okviru postojećeg gabarita i volumena objekta, planirane su funkcionalne rekonstrukcije i adaptacije nekoliko delova objekta, bez uvećanja kapaciteta infrastrukture i promene ukupnog broja parking mesta.

S ciljem da dodatno istakne značaj ove lokacije, kompanija MPC Properties pokrenula je projekat rekonstrukcije koji će obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni identitet objekta. Ukupna vrednost planiranih radova procenjuje se na oko 10 miliona evra.

Prvi pogled na unutrašnjost rekonstruisanog TC UŠĆEphoto: BeoBuild

Fokus ključnih oblasti projekta rekonstrukcije tržnog centra UŠĆE usredsređen je na udobnost i uvođenje novih i inovativnih formata poput izložbenih prostora i pop-up lokacija. Poseban naglasak stavljen je na izmenu fasade objekta, koja će sada omogućiti potpuno otvoreno i ka spolja orijentisano prizemlje.

Na južnoj i istočnoj strani objekta, fasadna obloga će biti rekonstruisana u staklenu, sa dodatnim novim pristupnim vratima s istočne strane. Ranije zatvoren prostor dobiće niz uslužnih lokala s baštama u prizemlju, revitalizujući plato koji okružuje objekat.

Naglasak je na poboljšanoj integraciji i interakciji s okolinom, što predstavlja značajno kvalitativno unapređenje za ovu lokaciju i objekat. Novi koncept stvoriće potpuno novi izgled fasade prema Brankovom mostu, s transparentnom staklenom fasadom koja će obuhvatiti planirane restorane s atraktivnim panoramskim pogledom na grad. Takođe, planirana je postavka ogromnog LED ekrana duž istočne fasade, od prvog do trećeg sprata.

Počela rekonstrukcija TC UŠĆEphoto: BeoBuild

Pored toga, predviđene su izvesne promene u rasporedu unutrašnjih sadržaja, uključujući izmeštanje dosadašnjeg "Food Court-a" s drugog na treći sprat. Takođe, planirana je nova dečija zona na dva nivoa, buduća zimska baštenska lođa s velikim atraktivnim svetlarnikom, kao i višenamenski prostor pod nazivom "New Market Square", koji će pružiti mogućnosti za organizaciju različitih događaja i promocija.

UŠĆE će dobiti i više servisnih liftova i liftova za posetioce, što će doprineti boljoj povezanosti spratova, vidljivosti prodavnica i unapređenoj pešačkoj komunikaciji u unutrašnjosti. Novi arhitektonski pristup preuređenju UŠĆE Centra stavlja naglasak na svetlije, transparentnije površine i brojne umetničke instalacije koje će transformisati doživljaj budućih posetilaca.

Povezane teme

09.04.2024 Gradnja

Zelene inovacije u keramičkim oblogama: put ka održivim prostorima

Za razliku od mnogih drugih opcija za podne i zidne obloge, keramičke pločice visokog kvaliteta mogu izdržati šetnju, odolevati mrljama i trajati decenijama uz minimalno održavanje...

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.

31.03.2024 Gradnja

Inovativni akustični apsorber visokih performansi izrađen od recikliranih materijala

Ovo remek-delo akustične tehnologije visokih performansi ne samo da apsorbuje zvuk, već takođe uklapa estetiku prirodnog sveta u svaku prostoriju u kojoj se nađe.

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.