Nastavljeni radovi na revitalizaciji sportske hale u Grockoj

Više slika

Više slika

Nakon 15 godina od početka gradnje, radovi na završetku sportske hale u Grockoj su konačno nastavljeni!

Nastavak gradnje sportske hale u Grockoj donosi novu nadu u ispunjenje očekivanja zajednice. Za neupućene, radi se o projektu koji je pokrenut sada već davne 2007. godine, da bi iste te godine zastao i ostavio objekat nezavršenim i neiskorišćenim više od decenije.

Iako je većina grubih radova u pomenutom periodu bila završena, projekat je bio zapostavljen i pretio je da postane ruglo opštine Grocka. Sada, sa investicijom od oko 200 miliona dinara, preduzeće Budućnost Pet iz Jagodine preuzima odgovornost za dovršetak sportske dvorane, dok Javno preduzeće za razvoj gradske opštine Grocka igra ulogu investitora u preostalim radovima.

Nastavljeni radovi na izgradnji sportske hale u Grockojphoto: BeoBuild

Završetak objekta obuhvata glavnu salu sa tribinama, tri aneksa sa pratećim funkcijama i obezbeđuje kapacitet od 1200 posetilaca. Dvorana će biti opremljena FIBA sertifikovanom podlogom, što automatski otvara vrata za međunarodna sportska takmičenja.

Pored sportskih sadržaja, objekat će imati anekse za svlačionice, pomoćne prostorije, biletarnicu, VIP ložu i tehničke prostorije. Dodatno, planirani su lokali i trofejna soba kako bi se pružila kompletan sportski i društveni ugođaj. Uz sve to, prostor oko hale će biti uređen u kasnijoj fazi, kako bi se stvorio kvalitetan javni prostor na obali Dunava.

Revitalizacija sportske hale u Grockojphoto: BeoBuild

Očekuje se da će radovi trajati do juna 2024. godine, kada će sportska hala konačno biti predstavljena zajednici Grocke, i postati integralni deo lokalne sportske i kulturne scene.

Povezane teme

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.

01.03.2024 Gradnja

Održiva gradnja i njeni ključni aspekti

Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, recikliranje materijala, smanjenje emisije ugljen-dioksida tokom izgradnje i ekološki prihvatljive građevinske prakse, možemo znatno...

27.02.2024 Gradnja

Najpopularnije boje i dizajn fugni za vaše pločice

Sa pravilnim odabirom boje fugni, možete postići iznenađujuće efekte koji će dodati karakter i stil vašem domu.