Keramičke podne obloge u imitaciji drveta: lepo i funkcionalno rešenje za moderan dom

Keramičke podne obloge u imitaciji drveta predstavljaju inovativno i popularno rešenje koje kombinuje estetiku prirodnog drva sa izdržljivošću i praktičnošću keramike.

U svetu savremenog dizajna enterijera, keramičke podne obloge u imitaciji drveta postaju sveprisutno rešenje koje ne samo da zadovoljava estetske standarde već pruža i brojne praktične prednosti. Ova inovativna tehnologija omogućava spoj najboljih karakteristika drvenih podova sa trajnošću i jednostavnošću keramike.

Kada zakoračite u prostoriju sa keramičkim podnim oblogama u imitaciji drveta, dočeka vas atmosfera topline i autentičnosti. Imitacija drveta u keramici doseže visok stepen realizma, pa ih je često gotovo nemoguće razlikovati od pravog drva. Tekstura, boja i zrno drveta reproducirani su s pažljivom preciznošću, stvarajući iluziju prirodnog poda.

Osim estetskog aspekta, ove podne obloge nude i praktične prednosti koje čine život u domu udobnijim i lakšim. Naime, pločice su izuzetno jednostavne za održavanje, otporne na ogrebotine i fleke, čime se eliminiše potreba za posebnim tretmanima i sredstvima za održavanje, karakterističnim za prave drvene podove.

Raznovrsnost dizajna je još jedan adut ovih podova. Na tržištu se mogu pronaći različite vrste drveta, od svetlih tonova hrasta do tamnijih nijansi oraha, pružajući širok spektar opcija koje se mogu prilagoditi različitim stilovima enterijera. Ova raznovrsnost omogućava personalizaciju prostora u skladu sa ukusom i preferencijama.

Paleta podnih obloga Treverkcharme, iz studija Marazzi, donosi novitete u pogledu efekta drveta na materijalima od keramike. Sa napretkom u proizvodnom procesu i usavršavanjem proizvodnih tehnologija, keramičke obloge imaju nove karakteristike. Novim tehikama postignut je utisak imitacije materijala poput drveta, kamena, pa čak i tekstila.

Popularnost ovih vidova izbora podnih pločica, dobija sve više na snazi i rasprostranjenosti u unutrašnjem dizajniranju enterijera. Obloge sa elementom imitacije drveta, postižu estetski utisak trajnosti i postojanosti uz njihovu prirodnu otpornost i široku upotrebnu vrednost u svim situacijama koje su zamišljene u zadatom prostoru.

Podne keramičke obloge Treverkcharme dolaze u velikom izboru boja, koje uključuju bež, braon, belu, sivu, kao i nijanse u kombinaciji sive i braon. Debljina je MM9, dok dimenzija obloge od 10x70 predstavlja pogodan izbor za široku upotrebu u svim prilikama, gde u prostoru omogućuje nastanak interesantnih i potpuno novih i kreativnih efekata.

Keramičke podne obloge u imitaciji drveta ne samo da unapređuju vizuelni aspekt prostora već i pružaju dugotrajno rešenje koje se lako održava. Zahvaljujući njihovom svestranom karakteru, ove podne obloge postaju sinonim za suptilnu eleganciju i funkcionalnost u savremenom domu.

Povezane teme

12.02.2024 Gradnja

Za transformaciju svakog prostora: trendy 3D zidne obloge od mermera

Ove obloge omogućavaju vam da stvarate intrigantne vizuelne efekte, ističući određene delove prostorije ili stvarajući iluziju dodatne dimenzije.

09.02.2024 Gradnja

Vinil ili laminat - šta odabrati?

Proizvođači promovišu oba proizvoda kao izdržljive, jeftine, prijatne proizvode, a čak i izgledom mogu biti veoma slični, pogotovo ako se laminati uporede s novim luksuznim vinil p...

06.02.2024 Gradnja

Funkcionalni i otporni na vlagu: ovo su najbolji podni materijali za vaš podrum

Od vinil-daske za sofisticirani izgled do keramičkih pločica za vešeraj, saznajte koje vrste podova najbolje zadovoljavaju potrebe podrumskog prostora.

03.02.2024 Gradnja

Prirodni kamen ili kameni furnir - šta odabrati?

Oba materijala donose neospornu estetiku i funkcionalnost kako eksterijerima, tako i enterijerima, ali različite prednosti i nedostaci često čine odluku o tome koji od njih odabrat...

02.02.2024 Gradnja

Nikad svetlija budućnost Beogradskog sajma: evo kako će izgledati obnovljena Hala 1!

Slobodno možemo reći da će čuvena Hala 1 Beogradskog sajma u narednom periodu doživeti spektakularnu transformaciju.

31.01.2024 Gradnja

Transformacija kore krompira u održivu dasku budućnosti

Svojim inovativnim pristupom, dizajneri koji stoje iza projekta Chips Board koriste otpadne kore krompira kako bi razvili ekološku alternativu jednokratnim materijalima poput medij...

28.01.2024 Gradnja

Brisolej: efektan ukras ali i važan element pasivne arhitekture

U savremenoj arhitekturi brisoleji čine veoma važan element pasivne arhitekture - arhitekture koja je ekološka, koristi prirodne načine da sačuva energiju ili smanji njenu potrošnj...

25.01.2024 Gradnja

10 najboljih opcija za podne obloge u vašoj kuhinji

Raznovrsnost prelepih materijala, opcija i dostupnih stilova, mogu da učine izbor kuhinjskih podova potpuno neodoljivim iskustvom.

22.01.2024 Gradnja

Napreduje izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Velika dvorana, s kapacitetom od 1450 mesta, planirana je kao multifunkcionalni prostor sa sadržajima poput loža na drugom spratu, medicinskog bloka, teretane i svlačionica.

19.01.2024 Gradnja

Ne ignorišite ovih 5 opasnih električnih kvarova u domu

Bilo koju, pa i najmanju nepravilnost u radi vaših električnih uređaja ne bi trebalo ignorisati.

16.01.2024 Gradnja

Čarolija drvenih plafona: stvaranje elegantnog i prirodnog ambijenta u vašem domu

Postoji mnogo zanimljivih ideja za implementaciju drvenih plafona u enterijeru, a svaka prostorija može postati istaknuta njegovim dizajnom i dekorativnim kvalitetom.