Kameni zidovi u enterijeru

Akcentni zid je način pomoću kog možete dati svom prostoru veoma dopadljiv izgled...

Drvo dodaje toplinu i udobnost, velika zidna umetnost predstavlja savršenu ideju za zadivljujući efekat, a lažni kamen je idealan za stvaranje komfornog rustičnog osećaja.

Možete veoma lako sami kreirati svoj akcentni zid od lažnog kamena u domaćinstvu, dok vam moderni materijali i metode rada dozvoljavaju da napravite izgled tradicionalnog kamenog zida samo jednim delom uloženog truda.

Kamen, lažni ili prirodni, dodaje teksturu vašem dekoru i učiniće ga mnogo luksuznijim, tako da, za koji god da se odlučite, nikada nećete pogrešiti.

Razmotrimo neke kamene zidove u različitim prostorijama i postanimo inspirisani.

Kameni akcentni zidovi u kupatilima

Kameni zidovi su jedna od najpopularnijih karakteristika za kupatila i dekor u predelu tuša. Ugradnja lažnog ili prirodnog kamena će ovom prostoru dodati luksuz i teksturu, tako da će čak i najjednostavniji dekor ovog prostora postati veoma dopadljiv.

Obe vrste kamena su jako izdržljive i otporne kako na vodu, tako i na mnoga oštećenja, što ove materijale čini idealnim za postavljanje oko kade ili u delu gde se nalazi tuš kabina kako bi automotski pretvorili vaš prostor kupatila u ambijent koji je tipičan za spa centar.

Postoji mnogo tekstura i nijansi između kojih možete izabrati i veoma je lako pronaći idealnu kombinaciju koja će se perfektno slagati sa vašim enterijerom. Takođe, imate opciju stvaranja akcenta sa zidom oko lavaboa, prekrivajući ga kamenom i njegovim vizuelnim isticanjem osvetljenim ogledalima.

Kamen se odlično uklapa sa modernim, sustičnim, minimalističkim i ostalim tipovima dekora u kupatilu, s toga nikada nemojte oklevati prilikom izgradnje ovakvih zidova.

Kameni akcentni zidovi u spavaćim sobama

Kameni zidovi su predivan, budžetski efikasan način unošenja raznovrsnih elemenata dizajna u vašu spavaću sobu, čineći je udobnijom i komfornijom, a ovo su dve glavne karakteristike koje želimo u ovom prostoru. Sa obiljem varijacija boja i tekstura između kojih je moguće izabrati, dizajnerske mogućnosti su širom otvorene za postizanje vašeg željenog efekta.

U spavaćim sobama najčešće viđamo kamene zidove iza uzglavlja kreveta, oni akcentuju nameštaj i deo za spavanje čine mnogo komotnijim. Još jednu od ideja predstavlja izgradnja kamenog zida oko kamina, u slučaju da posedujete jedan u spavaćoj sobi. Ovo je veoma relaksirajuća ideja zbog koje nikada nećete poželeti da napustite svoj udobni kutak.

Kameni akcentni zidovi u dnevnim sobama

Što se tiče dnevnih sobe, akcentni zidovi od kamena se najčešće prave kako bi istakli kamin i učinili ga sigurnijim, ili da naglase medijski zid. Kamen dodaje teksturu i šik izgled svakoj dnevnoj sobi - minimalističkoj, kabinskoj, rustinoj, skandinavskoj ili jednostavno modernoj.

Kamen je oporan na oštećenja, vlagu, toplotu, uderce i bilo koji kamin da posedujete, nikada ne morate brinuti o tome da li će on previše zagrejati vaš zid. Kamen se savršeno slaže sa tvrdim drvetim i zajedno stvaraju veoma komforan ambijent.

Kameni akcentni zidovi u ulaznim delovima

Dekorišite vaše ulaze u domaćinstva ili ostavite neke originalne kamene delove na ovim mestima, jer će ovaj materijal dodati šik izgled i postati centralna tačka svakog predsoblja, impresionirajući svakoga gosta koji vam je u poseti.

N.Đ.

Povezane teme