Izgradnja Mira tornja sa kibic fenster prozorima

Američka arhitektonska firma Stuido Gang, otrkila je nove planove za izgradnju 40 spratova velike stambene zgrade u San Francisku...

Ovaj novi stambeni toranj posedovaće reiterpretacije klasičnih kibic fenster prozora, spiralno konfigurisanih oko fasadnog dela eksterijera.

Planirana visina ovog objekta je 122 metra, a gradnja Mira tornja kompanije Studio Gang, biće izvršena kod Spir Stret ulice, u Transbej naselju San Franciska. Ova lokacija udaljena je svega jedan blok od Rinkon Parka, dok ujedno predstavlja deo istočnog dela San Franciska koji poseduje pogled i izlaz na zaliv, poznatiji kao Embarkadero.

Poslednji vizuelni prikazi donose uvid u kockaste prozore sa blagim spiralnim obrtom u različitim pravcima, kako bi svojim vlasnicima pružili poglede na grad, vodu i obližnji Bay Bridge. Forma novog stambenog objekta bazirana je na tipičnim prozorima za ovaj grad, sudeći prema osnivaču brenda Studio Gang, Dženi Gang.

Neki od prozora ovog solitera biće prekinuti zastakljenim balkonima, dok će ostali spoljni prostori uključivati dvorište i krovni vidikovac. Studio Gang dizajnirao je ovaj toranj specijalno za građevinsku kompaniju Tishman Speyer. Zgrada će uključivati 392 luksuzna stana, u varijacijama sa jednom, dve i tri spavaće sobe, zajedno sa penthausima.

Razvojni projekat vizuelno je predstavljen prošlog vikenda, kao poseban plan prikaza potencijala stambene zgade eventualnim kupcima stanova, iako prodaja zvanično neće otpočeti pre jeseni. Toranj će posedovati parking dovoljan za 340 automobila, a uključivaće i stanicu za punjenje električnih vozila, bicikli i 10.000 m2 namenjenih radnjama u prizemnom nivou, između svih ostalih ustanova.

U blizini vode i centra grada, ovo naselje je počelo rapidno da  se razvija odnedavno, dok su neki od poslednjih kompletiranih projekata Salesforce tranzintni centar, koji će na kraju spojiti brojne transportne mreže javnog prevoza.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

Povezane teme