Inovativni akustični apsorber visokih performansi izrađen od recikliranih materijala

Archisonic Cotton, fantastično novo kružno rešenje pravljeno u srcu Italije od recikliranih materijala, osvaja svet svojom inovativnošću i održivošću.

Ponosno predstavljeno od strane kompanije Impact Acoustic, ovo remek-delo akustične tehnologije visokih performansi ne samo da apsorbuje zvuk, već takođe uklapa estetiku prirodnog sveta u svaku prostoriju u kojoj se nađe. Ovo nije samo još jedan u nizu akustičnih apsorbera,  to je simbol angažmana u očuvanju planete.

Koncept kružnosti, koji je poslednjih godina postao sve popularniji, postavlja se kao srž ovog inovativnog proizvoda. Ideja da se kraj životnog ciklusa proizvoda uključi u sam proces dizajniranja omogućava da se materijal može ponovno koristiti kroz niz regenerativnih procesa.

Archisonic Cotton upravo to postiže, koristeći samo održive materijale u svom proizvodnom procesu. Glavna komponenta ovog revolucionarnog materijala je celuloza dobijena iz pamučnog lintera, nusproizvoda pamučne industrije koji bi inače bio odbačen. Proizvodni proces, dizajniran s održivošću u mislima, reciklira i ponovno koristi vodu, s minimalnim otpadom kao rezultatom.

Ovaj materijal nudi neverovatnu paletu od 24 prirodne boje, stvarajući harmoniju između funkcionalnosti i estetike. Boje, dobijene korišćenjem prirodnih zemljanih pigmenata, podudaraju se s postojećom kolekcijom Archisonic filca, stvarajući skladan dizajn u skladu s najnovijim trendovima.

Ručno izrađen u Italiji, svaki komad inovativnog apsorbera kombinuje vrhunski kvalitet s inženjeringom švajcarskog dizajna. Sa sposobnošću apsorpcije do 60% zvuka, ovaj akustični apsorber zadovoljava najzahtevnije profesionalne potrebe, postajući omiljeni izbor za različite primene.

Povezane teme

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.

01.03.2024 Gradnja

Održiva gradnja i njeni ključni aspekti

Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, recikliranje materijala, smanjenje emisije ugljen-dioksida tokom izgradnje i ekološki prihvatljive građevinske prakse, možemo znatno...