Zima, zima, e pa šta je: i dalje možete osetiti dodir leta u svom enterijeru!

Više slika

Više slika

Zimski meseci mogu biti savršeni za eksperimentisanje sa priobalnim stilom enterijera.

Dizajn obale, poznatiji kao priobalni stil, može se pohvaliti pomalo kičastim obalnim dekorom i živim bojama utisnutim na blago neutralnoj pozadini. U neku ruku, to je potpuna suprotnost modernom pokretu minimalističkih i smelih oblika. Ali kombinacija oba stila je pojednostavljena i iskrena verzija tradicionalnog obalnog dizajna - samim tim, idealna za eksperimentisanje čak i kada je svuda oko nas zima.

Zamislite mir i spokoj koji osećate kada ste blizu obale. Dizajn enterijera na obali je vizuelna interpretacija ove emocije. Kao i svi drugi jezici dizajna, izgled obalnog dizajna karakterišu određeni ključni elementi. Generalno gledano, radi se o dekoraciji inspirisanoj morem kao što su komadi drveta ili korala, prozirne zavese koje puštaju puno prirodnog svetla u dom, kao i zidna umetnost koja prikazuje pogled na okean i plažu.

Oštra bela boja u kombinaciji sa svetlo plavom i zelenom je najbolja za sve one koji žele da osete more u svom domu. Ukoliko tome dodate i peščane bež nijanse koje imitiraju obalu i pesak, dobili ste savršeni spoj koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Takođe možete da ugradite spokojne sekundarne boje kao što su pastelno zelena, siva i smeđa ili dodati akcentne boje poput žute i narandžaste kako biste upotpunili pastelne neutralne pozadine i dobili dodatnu vizuelnu privlačnost.

Ako želite postići pravu suštinu estetike priobalnog dizajna, morate da ugradite ovaj osećaj smirenosti u svoj dom. Dizajn vašeg enterijera treba da bude uredan, neopterećen i prozračan. Nemojte previše eksperimentisati sa brojnim ukrasima - držite sve na minimumu i postići ćete svoj cilj. Vrhunac prostora inspirisanih primorjem je njihova jednostavnost. Dizajn (bilo koje) sobe mora biti opušten, ležeran i udoban, bez obzira na stil vašeg doma.

Jednostavni predmeti kao što su reciklirani nameštaj i istrošeno drvo su odlični za početak. Umerena upotreba dekora (kao što su ćilimi i tepisi) takođe podstiče promovisanju ovog osećaja. Dizajn obale oponaša pejzaže i vizuelne efekte koji se sreću u primorskim oblastima. Samim tim, pamuk, lan, juta i prirodni elementi su ključni u pružanju primorskog stila. Neki prirodni materijali idu korak napred i napravljeni su od trave koja se nalazi u nekim obalnim regionima.

Ukoliko ste ovih dana spremni da unesete malo morske svežine u svoj dom, naša preporuka je da razmotrite ideje koje danas delimo sa vama i pronađete inspiraciju za opremanje svog enterijera.

Povezane teme

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.