Zašto su drvo i siva boja tako dobar spoj u enterijeru?

Postoji nešto tako privlačno u kombinaciji sivih i drvenih tonova. A mi se danas bavimo ovim neverovatnim spojem donoseći vam originalne ideje za opremanje doma.

Za početak, siva boja u kombinaciji sa drvetom ima tu moć da u enterijeru stvori bogatu, duboku kompoziciju i omogući čak i najsuptilnijim bojama da dođu do izražaja. Bez obzira na to da li vaš dom ima sive zidove i drvene obloge ili samo tražite male načine da ovu kombinaciju isprobate u svom enterijeru, danas sa vama delimo neke zanimljive ideje koje vam mogu biti od koristi.

Jedna od varijanti koja gotovo uvek uspeva jesu sivi zidovi pomešani sa drvenim akcentima. Verujemo da je većini ljudi na pomen sivih zidova prva asocijacija beli nameštaj i svetliji akcenti, ali – verujte nam na reč, ponekad je održavanje bogatog i neutralnog recept za dizajnerski pogodak u centar!

Drugim rečima, kada se sivi zidovi kombinuju sa drvenim nameštajem i dodacima, rezultat je upečatljiv. Za početak, duboka paleta sa drvenim akcentima može stvoriti različite stilove i raspoloženja, uključujući tradicionalni, savremeni i rustikalni izgled doma. Dodajte metalne dodire ili malo mermera u priči i rezultat će biti moderan, luksuzan osećaj.

Da biste ovo ostvarili, počnite sa sivim akcentnim zidom. Dodajte drvene police na zid, kao i akcentne delove kao što su ogledala uokvirena drvetom. Kada je u pitanju nameštaj i pribor, nemojte se plašiti mesinga, bakra i mermera. Imajte na umu da što više metala dodate, soba će biti manje rustikalna, pa izaberite pravu količinu sjaja za atmosferu koju želite da negujete. Tamno sivi ugalj i duboki drveni tonovi takođe mogu stvoriti neverovatno zanimljiv izgled.

Uparite drvene delove sa ugljeno sivim posteljinama, tepisima, ili prostirkama. Ubacite malo mesinga ili bakra u obliku pribora za jelo i akcentnih činija. Koristite crne dodatke, kao što su držači za sveće. Nemojte se plašiti da integrišete prirodne elemente kao što su biljke i grančice kada krenete u dekoraciju svoje trpezarije.

Ako kupujete nameštaj i dodatke koji slave uparivanje sive i drveta, najbolji savet je da najpre napravite sivu pozadinu i slojeve na drvenim dodacima, a zatim da ih raspoređujete tako da sve deluje simetrično. Isto važi i za obrnutu postavku – sivi dodaci takođe lepo mogu stajati na drvenoj pozadini, posebno ukoliko je ona slojevita ili se od ostalih delova razlikuje po karakterističnoj teksturi.

photo: hemnet

Povezane teme