Zašto su bela boja i drvo tako dobra kombinacija?

Kada razmišljamo o kombinacijama boja koje izdržavaju test vremena, odmah nam na um pada crno-bela, zar ne?

Ali, za sve one koji vole nešto manji kontrast postoji još jedno uparivanje koje je podjednako vanvremensko i efektno a ono glasi: belo & drvo. Ova kombinacija je dovoljno neutralna da upotpuni svaki stil uređenja a opet i dovoljno topla da u svaki dom automatski donese osećaj svetlosti, širine i udobnosti.

Zaista se ne može reći šta je zanimljivije i originalnije kada je ovaj miks u pitanju. Da li su to tople drvene ploče koje uglavnom služe kako bi se naglasio neki kutak, ili su to predmeti poput velikih drvenih polica koje savršeno prianjaju mlečno belim zidovima? Možda ipak istaknuto drveno-belo stepenište koje u većini slučajeva automatski postaje središte svakog doma?

Ukoliko nas pitate za mišljenje – odgovor bi bio: usudite se da probate od svega pomalo! Slobodni ste eksperimentisati posebno ukoliko svojim gostima želite prikazati kolekciju omiljenih knjiga, keramike ili drugih umetničkih dela.

Primera radi, paneli od svetlog drveta idealni su za vizualno spajanje ventilacije sa otvorenim policama tako da su odličan izbor posebno u dnevnim sobama u kojima preovladava pod od riblje kosti ili veliki prozori.

Ne treba zaboraviti ni kuhinjski prostor koji će najveću estetsku korist imati od ormarića od belog hrasta u kombinaciji sa porcelanskim radnim površinama. Nasuprot tome, spajanje izloženih drvenih greda sa svetlim belim zidovima i elegantom samostojećom kadom stvoriće efekat vrhunskog seoskog kupatila i na najurbanijoj lokaciji za tili čas.

Povezane teme