Vlasnici malih garsonjera, zaboravite na belu i neutralne nijanse: kombinacija sive i plave je prava stvar za vaš dom!

Više slika

Više slika

Ova ljupka garsonjera je savršen dokaz da mali enterijeri ne moraju biti osuđeni na bele i neutralne nijanse...

Glavni cilj ovog projekta je bio da se stvori prijatan prostor spreman za iznajmljivanje. Kako je reč o garsonjeri, ideja je bila da se budućim zakupcima prenese osećaj prostranosti, organizovanosti, komfora i ujedno privatnosti. Pored toga, važan aspekt koji se razmatrao tokom dizajniranja projekta bila je potreba za raznovrsnošću, s obzirom na raznolikost ličnosti potencijalnih zakupaca.

Generalno, stanove namenjene izdavanju karakterišu mali, hladni i generički prostori. Da bi se udaljio od ovog uobičajenog pristupa, dizajnerski studio je kreirao otvoreni raspored koji je u isto vreme i vizuelno privlačan i funkcionalno organizovan.

Umesto da se koriste potpuno neutralni tonovi, odabrane su trezvene boje kao što su siva i plava da prenesu topao i bezvremenski osećaj u prostor, a istovremeno ga čine "praznim platnom" za sva potencijalna prilagođavanja novih stanara u budućnosti.

Posebna karakteristika ovog malog stana je fleksibilna i višenamenska stolarija izrađena po meri, za koju slobodno možemo reći da predstavlja vrhunac projekta. Zahvaljujući mudro planiranom rasporedu, nameštaj po meri je omogućio širenje okruženja, bolju definisanost prostora i stvaranje zasebnih sektora, odnosno zona koje pomažu u boljoj organizaciji malog prostora.

Primer za to je komad nameštaja koji razdvaja dnevni boravak i spavaću sobu, koji ima stalak za medije na jednoj strani i stalak za cipele sa druge, pored okretne daske koja integriše TV u oba okruženja. Čak i uz integraciju prostora, korišćena su rešenja za obezbeđivanje privatnosti, kao što je uzglavlje kreveta, koje je ujedno i dno ormana.

Na kraju, ne smemo zaboraviti da pomenemo da je prvobitni raspored stana izmenjen u korist dodavanja balkona koji je sada integrisan u mali dnevni boravak. Područje trema je postalo trpezarija, a vešeraj je ugrađen u ormar - ovo je još jedno odlično rešenje za male stanove, jer je prostor za pranje veša integrisan i koristi prostor, ali ostaje skriven, odnosno dobro kamufliran.

Zahvaljujući svim ovim kreativnim rešenjima, mala garsonjera uspeva da zablista i obezbedi svojim stanarima sasvim dovoljno mesta za odmor i uživanje. Kombinacija plave i sive boje dodatno naglašava udobnost, a poseban akcenat stavlja na sve inovativne ideje koje je dizajnerski studio osmislio specijalno za ovu priliku.

Povezane teme

10.04.2024 Enterijer

Ukrasite svoj enterijer – odaberite zavese po svojoj meri

Kakve zavese potražiti kako bi enterijer našeg doma izgledao privlačno i pružao nam ugođaj koji zaslužujemo?

08.04.2024 Enterijer

Stan u kom dominiraju boje i teksture

Kada ste dizajner enterijera koji takođe dizajnira proizvode, vaš dom čini savršeno mesto za eksperimentisanje sa dekorom.

06.04.2024 Enterijer

Tamnoplava u enterijeru: inspirativne ideje i saveti za stilizovanje vašeg prostora

Tamnoplava je svestrani i vremenski testirani izbor boje za dizajn enterijera, sposobna da transformiše prostore u privlačne i stilizovane oaze.

04.04.2024 Enterijer

7 principa dobrog dizajna enterijera

Savladavanje ovih principa osnažuje dizajnere da transformišu prostore u inspirativne refleksije i stila i svrhe. Zašto i vi ne biste postali jedan od njih?

02.04.2024 Enterijer

Najbolje kombinacije boja za moderni enterijer

Odabir prave kombinacije boja ne odnosi se samo na njihovo mešanje i usklađivanje, radi se o stvaranju prostora koji odražava vašu ličnost uz održavanje ravnoteže između udobnosti...

31.03.2024 Enterijer

Narandžasta boja u dnevnom boravku: najbolji način da pozdravite proleće!

Zahvaljujući svojim živahnim tonovima, narandžasta se često koristi kao ključni element za dodavanje svetlosti i topline prostoru.

29.03.2024 Enterijer

Moderan dizajn enterijera: mali komadi koji imaju veliki uticaj

Uključivanjem elegantnih personalnih dodataka u vaše životne prostore, možete podići ukupni izgled i osećaj vašeg doma dok izražavate vaš jedinstveni stil i ličnost.

27.03.2024 Enterijer

Udobnost i stil: kako tkanine mogu transformisati vaš dom?

Pravi tekstil može da unese ličnost, toplinu i karakter u svaku prostoriju, pretvarajući obične prostore u udobna, prijatna utočišta.

25.03.2024 Enterijer

Najnoviji trendovi u luksuznom dizajnu enterijera: savršenstvo elegancije i stila

Sa fokusom na detalje, raspored prostora i elegantnu paletu boja, naš sveobuhvatni vodič pruža stručne uvide za stvaranje prostora koji odražavaju ekskluzivnost i prefinjen ukus.

23.03.2024 Enterijer

5 stvari koje dizajneri enterijera nikada ne rade u svojim domovima

Postoji intrigantna dinamika koja se dešava kada dizajneri enterijera postavljaju svoje lične izbore i estetske standarde nasuprot onima koje primenjuju u radnom okruženju.

21.03.2024 Enterijer

Udobnost i praktičnost u enterijeru: kreativni saveti za harmoničan dom

Bez obzira da li želite da unesete toplinu u svoj dom ili da maksimalno iskoristite prostor, ovi saveti će vam pomoći da stvorite idealan ambijent za svakodnevno uživanje.