Vintidž, drvo, zemlja, kamen – dovoljno za stvaranje malog zamka u Alabami

Ovaj dom nas vraća u neka davno zaboravljena vremena i podseća da su prirodni materijali najidealniji izbor kada je opremanje enterijera u pitanju.

Ne mora baš svaki dom na ovom svetu eksperimentisati sa minimalizmom, posebno ukoliko ovaj stil ne ide u prilog potrebama domaćina. Klasika i tradicionalno opremanje enterijera mogu delovati podjednako dobro i veličanstveno, a opet prigrliti i onaj moderni deo priče. Upravo to je bio recept za nastajanje ovako uređenog doma u Alabami, koji gotovo da podseća na maleni, ušuškani zamak.

A sve to zahvaljujući kamenoj fasadi, lučnim prozorima i prirodnoj paleti sivih, mlečnih i peščanih nijansi koje preovladavaju u enterijeru. Iako se na prvi pogled čini da se radi o dosadnom, već viđenom stilu opremanja, stvari se drastično menjaju kako prelazimo iz sobe u sobu. Tako se sve ove, na prvi pogled nežne i neupadljive boje, odjednom mešaju sa crnom, smeđom i grafitnom nijansom kako bi upotpunile specifičnu atmosferu svake prostorije ponaosob.

Tome doprinose i vintidž elementi i zemljani predmeti koji su omogućili jedinstven dekor i savršeno se uklopili u ovaj klasičan drveni ambijent. Dizajner enterijera koji stoji iza ovog projekta, Sean Anderson, je inače poznat po svojoj težnji za stvaranjem prilagođenih životnih prostora “sa dušom”. Kako sam kaže, opremanje doma bi trebalo da bude vođeno modernističkim osećajem, dok bi starine i klasični detalji trebali da prožimaju dom i da mu vraćaju prekopotrebnu ravnotežu.

Sudeći po ovim fotografijama, Anderson je ispunio svoju misiju, i ovaj ljupki dom u Alabami pretvorio u najudobnije tradicionalno a moderno mesto na svetu.

Izvor: seanandersondesign

Povezane teme