Vila BM – novi projekat Ceadesign-a

Projekat se odnosi na obnovu vile iz 1950. koja se nalazi u prigradskom okruženju tik uz Gent, okružena ogromnom baštom koja obiluje velikim drvećem i prirodom uopšte.

Cilj projekta bio je učiniti unutrašnji prostor prozračnijim i povezati ga sa spoljnim delom kuće, u skladu sa savremenim načinom života.

Sada vilu čini velika kuhinja još većih prozora koji omogućavaju ulazak prirodne svetlosti i koji jačaju vezu sa dvorištem.

Zahvaljujući ograničenom aspektu boja i materijala, može se uočiti kontinuitet i harmonija između prostorija. Peta spavaća soba na drugom spratu iskorišćena je kao kancelarija i biblioteka, dok metalno spiralno stepenište pruža pristup spavaćoj sobi za goste kao i kupatilu i igraonici za decu.

Glavno kupatilo nalazi se na kraju dugog, uskog hodnika koji vodi u prelepu baštu. Čist i bezvremenski dizajn CEA slavina izabran je za sva kupatila; njihova izrada savršeno odgovara rafiniranim teksturama zidova od mikro-cementa.

Povezane teme