Vesele letnje boje u vašem dnevnom boravku

Osećamo dolazak leta u svakom milimetru našeg bića.

To nas navodi da što više vremena provodimo napolju među cvećem i zelenilom. Letnje vreme, toplina svuda unaokolo, crvkut ptica i pregršt predivnih boja, sve je što nam treba za potpuni užitak i opuštanje. Mnogi od nas posežu za otvorenim vidovima trpezarija, platoima, terasama i tremovima koji nas što je moguće više približavaju prirodi.

Međutim šta je sa letnjim utiskom u zatvorenom prostoru? Da li za njega ima mesta u savremenom domu? Naravno da ima! Ove godine naročito, jer upravo 2020. godina, je u velikoj meri promenila percepciju gledanja na stvari koje nas okružuju. Sada kada se polako oslobađamo stega karantina, s radošću možemo i svoj dom da ispunimo predivnim letnjim nijansama.

Odakle početi? Naš današnji predlog je vaša dnevna soba.  Nakon dugih meseci koje smo proveli gledajući u 4 ista zida, sada konačno dobijate priliku da ih učinite sebi dopadljivim. Nije toliko teško, niti skupo, kako vam se možda može učiniti.

PALETA BOJA

Da biste uneli "osećaj leta" u svoj enterijer potrebne su vam smele i jake boje. Kontasti u najmanju ruku. Možete početi od tapeta koje su najjednostavnije rešenje, a ukoliko ste stvarno avanturistički nastrojeni, naša srdačna preporuka vam je nameštaj letnjih dezena. Ne moraju to biti konkretni komadi nameštaja, dovoljni su mali jastuci, taburei, tepisi, zavese, lusteri, lampe ili neki drugi detalji koji će naglasiti dolazak leta u vašoj dnevnoj sobi.

Kada jednom posegnete za ovakvim veselim detaljima, primetićete koliko se lako možete zaneti. Ali ne brinite, ne možete da preterate. Dajte sebi slobodu, da letu poželite dobrodošlicu u vašu svakodnevicu kako dolikuje. Ukoliko niste veliki ljubitelj jarkih boja, i pastelne nijanse mogu da budu i više nego učinkovite. Neutralna ili jednobojna soba sa detaljima u vidu slika na zidu, cvetnog aranžmana na stolu, stolnjaka, ili šarenih podmetača za čaše, stvoriće fantastičan prizor.

Potražite svoju inspiraciju u našoj galeriji fotografija.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme