Vertikalna perspektiva malom stanu u Madridu dala nove mogućnosti

Neverovatno je koliko naša mašta može da bude ograničena zbog načina na koji svet oko nas oblikuje našu percepciju.

Kada je u pitanju dizajn enterijera, mnogi vlasnici savremenih domova imaju tendenciju da vide samo prostor po kom gaze, oslanjajući se na svemirske karakteristike i modularna rešenja kada je reč o maksimalnom iskorišćenju ograničene kvadrature. I mada ova pamatna rešenja funkcionišu sasvim dobro, ona ipak ne mogu prostoru da podare – dodatnu količinu kvadrata. U tom pogledu potrebno je razmišljati van okvira i biti kreativan.

Vodimo vas danas do jednog vrlo neobičnog stana u Madridu, koji je u sasvim novom smeru otkrio dodatni prostor u svom okruženju. Naime, razmišljajući vertikalno, on ga pronalazi na plafonu i daje mu novu perspektivu. Stan koji nosi naziv UP House delo je CumuloLimbo studija i deluje na pravi pogled veoma prijatno i jedinstveno.

Novi međusprat u stanu poduprt je sa šest čeličnih konstrukcija i nalazi se između dnevnog boravka i spavaće sobe. Vertikalni dodatak zapravo savršeno razdvaja javni i privatni prostor u stanu male kvadrature. Površina dvostruke visine primetna sa jedne i druge strane stana unosi interes u prostor. Prostor spavaće sobe prekriven je recikliranom šperpločom, dok se kroz kuhinju, trpezariju i dnevni prostor odražava moderan industrijski stil. Beli zidovi i metalne površine stvaraju idealan balans u prostoru.

Prirodna ventilacija i dobra osvetljenost prostora bili su presudni pri renoviranju ovog stana. Veliki stakleni zidovi, zajedno sa staklenim krovnim profilom na jednoj strani i plafonskim svodom s ogledalom na drugoj strani pobrinuli su se da svaka prostorija bude prozračna i dovoljno svetla. Kreativan, inovativan i vrlo zanimljiv koncept životnog prostora, koji iako male kvadrature sadrži u sebi sve neohodne elemente za lagodan život.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme