Unikatni enterijer sa kadom u sredini

Kuhinja sadrži bele elemente, šarene komade nameštaja i lampe, a tu je i balkon sa živahnom trpezarijskom zonom takođe…

Dizajnirana od strane Gonzala Pardoa, G House nalazi se u potkrovnom delu četvorospratnice. Namenjen jednom stanaru, ovaj stan je od svog arhitekte dobio koncepte hedonizma i uživanja, koji su kreirani pametnim dizajnerskim rasporedom u čitavom njegovom prostoru.

Kako bi se kreirao društveni ambijent, arhitekta je uklonio sve particione zidove i umesto toga, dozvolio je komadima nameštaja da definišu funkciju i raspored svakog prostora. Zone dizajnirane za zajedničke aktivnosti uključuju dnevni boravak, koji pruža priliku sedenja pokraj vatre sa prijateljima tokom zime, kao i uživanja na terasi tokom letnjeg perioda godine. Tu su takođe i prostori namenjeni kontemplaciji, poput kade koja se nalazi u veoma interesantnom delu ovog doma.

Jarko plavo stepenište obeležava ulazni deo stana. Kuhinja, trpezarija i dnevni boravak nalaze se sa desne strane ulaza, dok su spavaća i radna soba smeštene levo. Pravo napred, volumen odeven u borovinu u samom centralnom delu stana, skriva u sebi belo kupatilo prekriveno Corian materijalom, koje nas dalje vodi u sasvim crnu garderobu.

Kupatilo i garderoba su dostupni nadomak spuštene kade, smeštene odmah pored prostora dnevne sobe. Arhitekta ovaj neuobičajeni tajni ulaz opisuje kao dizajnerski element, koji dodaje dašak razigranosti i iznenađenja u enterijer. I dok se aktivnosti poput kuvanja, obedovanja, spavanja, druženja, rada ili odmora odigravaju u slobodnom okruženju koje je definisano pozicijama objekata u jednom prostoru, nega tela se odvija u kolekciji povezanih prostorija u samom srcu doma.

Ovaj stan takođe nudi veliku količinu otvorenih prostora, uključujući i balkonsku baštu od deset metara smeštenu na severnom delu i dve terase, koje su orijentisane južno, a kojima se prisutpa iz spavaćeg odeljka i trpezarijskog prostora. Na severnoj strani stana, ugradna kada sa belim mozaikom nalazi se nadomak duplog reda prozora i svetlarnika, dok je njeno okruženje od radoznalih pogleda zaštićeno biljkama.

N.Đ.

Izvor Digs Digs

Povezane teme