Unesite proleće u svoj enterijer

Iako nam je prvi dan proleća doneo sneg, lepše vreme svakako možemo očekivati, a i leto je bliže nego što mislimo...

Proleće je uvek najbolji period za osvežavanje enterijera, pružajući mu redizajn i promene, jer je ovo upravo sezona u kojoj se priroda budi. Ukoliko želite da dodate sveže i osunčane detalje svom domu i želeli biste da vaš enterijer postane nalik relaksirajućim vikendicama ili kućama na jezeru, to nije nikakav problem, jer vam sada predstavljamo nekoliko lakih ideja koje možete iskoristiti u svom projektu

Bakarni tonovi

Bakar ne pruža jedinu metalnu nijansu koja je danas u modi, ali je svakako jedan od najpopularnijih tonova koji dodaju prefinjenost i elegantan osećaj vašem prostoru. Opredelite se za bakarne akcente u kuhinji – šerpe, činije, posuđe, vaze, lampe, a u dnevnoj sobi postavite bakarne stočiće za kafu i osvetljenje. Bakar se savršeno slaže sa svim stilovima i šemama boja, dok dodavanje ovakvih elemenata vašim prostorijama može stvoriti modernu i šik atmosferu.

Puzavice

Puzavice su upravo ono što vam je potrebno kako biste osvežili i ulepšali svoj prostor. Okačite svoje biljke na različite kukice ili ukrasne ramove i pustite ih da krenu u pravcu u kom želite. Takođe možete stvoriti predivne uspinjuće dekoracije koje potom možete postaviti iznad kreveta, kade u kupatilu ili kuhinjskog pulta. Rešetke za vaše puzavice mogu biti originalne, geometrijske, na primer, radi dodavanja interesantnijeg izgleda. Takođe možete koristiti različite police, grede, kuke i ostale predmete u domu kako biste postavili nekoliko puzavica u saksije i usmerili ih kuda želite da idu.

Cvetni obrasci

Floralni obrasci predstavljaju vanvremensku dekoraciju, koja nikada neće izaći iz mode, a ništa kao oni ne unosi prolećnu atmosferu u enterijere. Kako biste učinili prostor prozračnijim i okupanim svetlom, odaberite svetle nijanse i odvažne cvetne detalje – obavezno zaobiđite one tmurne i nešto tamnije. Tepete, postave, tekstili, bilo koju opciju da poželite, jednostavno nemojte preterivati sa njom, jedan ili dva cvetna komada su sasvim dovoljna kako bi se kreirao ovaj izgled.

Uglađeno i minimalistički

Nemojte dodati nepotreban dekor i nameštaj, ne postoji ništa bolje od čistih površina, sa minimalističkim osećajem. Opredelite se za minimalistički i savremeni dekor, kako biste kreirali pozitivan prostor, koji može učiniti prostoriju prozračnijom i svežom.

N.Đ.

Povezane teme