Uglađen stan u Hong Kongu kroz koji se proteže doza mirnoće

Nedavno je arhitektonska frima Lim + Lu završila projekat obnove stana od 167m2 za japansku četvoročlanu porodicu.

Koristeći neutralnu paletu boja, zemljane teksture, otvorene prostore i puno zelenila dizajneri su stvorili živopisno okruženje i zamagljenu granicu između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta.

Da bi se stvorio raspored otvorenog prostora koji neprimetno teče između kuhinje, trpezarije, dnevne sobe, radne sobe i terase, originalna zatvorena kuhinja je otvorena i uklopljena sa ostalim sobama. Novostvorena velika otvorena površina sada služi kao porodična soba, u kojoj se svi članovi okupljaju bez obzira da li je u pitanju obrok u trpazariji ili gledanje televizije u dnevnoj sobi.

Stan gleda na drvored koji je inspirisao Lim + Lu da pretvori sve postojeće male prozore u velike čelične okvire u antičkom stilu. Crne drvene roletne i nežni mesingani detalji, ističu u prostoru osećaj elegancije, stila i udobnosti. Prostor je upotpunjen drvenim letvicama i ratanom, koji doprinose bogatstvu prostora u pogledu teksture, istovremeno zadržavajući čistoću estetike na zadovoljavajućem nivou.

Uzimajući u obzir činjenicu da vlasnici doma rade od kuće, dizajneri su stvorili u enterijeru funkcionalan i miran radni prostor u kom je moguć visok nivo koncentracije, inspirisan prirodnim dodirima, koji ni u kom slučaju ne odvlače pažnju. Obilje dnevne svetlosti, neutralnih boja i drvenih elemenata krase svaki detalj ovog neobičnog doma, skladno uravnotežujući njegove vizuelne karakteristike.

Kupatilo za decu je dizajnirano u skladu sa tradicionalnim japanskim dizajnom, što uključuje duboku kadu i odvojen prostor za tuširanje. Budući da su kupatila obično vrlo vlažna, granit je korišćen kao završni materijal za oblaganje površina u njemu. Istovremeno on doprinosi smirujućoj atmosferi.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme