Stan sa svetlim akcentima u Tel Avivu

Dizajnerka Maja Šeinberger dizajnirala je udoban enterijer za mladu porodicu, razblaživši svetlu paletu boja sa akcentima u crvenim i plavim tonovima.

Smešten na istoku Tel Aviva, originalni raspored ovog stana uključivao je četiri spavaće sobe, kupatilo i kupatilo za goste. Prostor je morao da se prilagodi načinu života mlade porodice koja je želela da stvori lagan, lakonski enterijer, uz zadržavanje što više slobodnog prostora.

Površina kuhinje-trpezarije povećana je zbog kupatila za goste. Ulaz u vešernicu je premešten u kuhinju, a glavna spavaća soba sada uključuje deo bivše radne sobe.

Pored panoramskog prozora nalazi se velika grafitna sofa, iznad koje visi delo izraelskog fotografa Ailona Glitzensteina. Na suprotnom zidu ugrađen je lakonski metalni stalak, koji ostaje gotovo nevidljiv, stapajući se sa belim nijansama zidova. Fotelje od ratana u kombinaciji sa drvenim stolovima za kafu stvaraju toplu atmosferu.

Desno od ulaza je kuhinja u obliku slova L dopunjena poluostrvom sa skladišnim prostorom. Dimno siva fasada kombinovana je sa belom radnom površinom i naslonom od sjajnih pločica u istoj boji. U trpezariji se nalazi elegantan hrastov sto okružen svetlo bež stolicama, a iznad njega visi asimetrična lampa sa mesinganim detaljima. Prigušena paleta boja razblažena je radom umetnice Tamar Branicki u crvenim i zelenim tonovima.

Zid iza uzglavlja u glavnoj spavaćoj sobi obojen je svetlosivom bojom kako bi naglasio delikatnu nijansu kreveta. Sa obe njegove strane nalaze se svetlo crveni metalni stolovi u kombinaciji sa mesinganim lampama. Iz spavaće sobe postoji izlaz u kupatilo, popločan sivim betonskim pločicama.

U blizini se nalazi i dečja soba, uređena u beloj i zelenoj boji, razblažena ružičastim akcentima i daškom prirodnog drveta.

Geometrijski uzorak plavih pločica krasi jedan od zidova u glavnom kupatilu. Na njegovoj pozadini ističu se svetiljke i ogledalo u hrastovom okviru, koje odražava završetak toaletne jedinice.

Povezane teme