Suptilni jednosobni stan u Kijevu

Ovaj predivni stan protkan ličnošću, nalazi se u pred-revolucionarnoj građevini u samom centru Kijeva, prestonice Ukrajine…

Ovaj stan dobio je ime Birdnest i nalazi se na petom spratu građevine koja datira sa početka dvadesetog veka, a koja je smeštena u samom srcu ovog grada. Kanališući pred-revolucionarnu eleganciju dela grada u kom se nalazi, kroz eklektično uređene enterijere, dizajn stana bez poteškoća reflektuje unikatnu ličnost vlasnika.

Ovaj jednosobni stan ima visoke plafone i stambeni prostor otvorenog plana. Upravo ovaj otvoreni dizajn prostora, koji u sebi sadrži kutak za sedenje, kuhinju, radnu sobu i intimnu trpezariju smeštenu u nišu, dozvoljava stanu da odiše prostranošću i prozračnošću uprkos njegovoj skromnoj veličini. Staklena particija koja odvaja spavaću sobu od kupatila bez prozora, daje priliku i toaletu da bude osvetljen prirodnom svetlošću. Podjednako elegantno i strateški pametno odrađeno je particionisanje privatnih delova stana, sa strukturom koja istovremeno igra dve uloge: sa prednje strane, ona igra ulogu police za knjige, dok je sa zadnje strane dobila funkciju garderobera.

Ovaj dom ima zagasitu paletu boja, baziranu na teksturi svetlog drveta i interesantnih belih tonova koji kreiraju idealnu poleđinu za kolekciju slika, postera i fotografija koju je vlasnik stana prikupio. Parketi, police za knjige i odabrani nameštaj ispunjavaju ovaj stan toplim elementima drveta, dok gipsani zidovi boje slonovače i plafon napravljen od starih betonskih blokova obojen u belo, kreiraju umirujući ambijent.

Ručno rađeni mesingani detalji, poput kvaka i slavina, specijalno kreirani za ovaj projekat, kao i opčinjavajući kuhinjski ormarić kreiran na isti način, odaju osećaj nenaglašenog luksuza. Nagoveštaji kobaltno i tamno plave finiširaju čitav dekor.

N.Đ.

Izvor Digs Digs

Povezane teme