Stan u Brazilu eklektičnog dizajna

RSRG Architects studio je bio zadužen za kompletiranje renoviranja ovog doma veličine 110m2 u naselju Pinherios u Sao Paolu.

João Apartment sadrži raznobojan nameštaj, nizove biljaka i originalne predmete koji potiču sa raznih lokacija širom sveta. Uklanjanje nekoliko zidova prilikom renoviranja je napravilo sasvim dovoljno prostora za svetao i otvoren društveni prostor. Vrata ovog stana eklektičnog stila su zamenjena mnogo lepšim i retro izgleda, koja su pronađena u antikvarskoj oblasti Sao Paola. Izložena cigla na zidovima, betonski stubovi i ostaci originalnih zidova dodaju ovom prostoru industrijski izgled. Pejzažni arhitekta i umetnik, Danijela Ruiz, je sarađivala sa arhitektama prilikom izbora svežeg asortimana zelenila za stan. Raznovrsne biljke su korišćene ovom prilikom i fantastično uklopljene u celokupnu eklektičnu šemu dizajna.

“Pažljive intervencije i unapred određen budžet su dali João Apartment njegov jedinstven stil dekonstrukcije i jednostavnosti,” izjavile su arhitekte. “Lišće i priroda se razvijaju po otvorenom planu prostora koji poseduje kuhinju i spojenu dnevnu sobu, dok se spavaća soba, kupatilo i garderoba malo izdvojeni. Njegov dekor predstavlja izvanrednu mešavinu u kojoj se nalazi klavir, klasični komadi nameštaja kao što su Paulistano stolice, unikatni predmeti poput kreveta, koji je otkriven i kupljen na rasprodaji na jednom buvljaku. Male sove, umetničke relikvije brazilskih indijanaca, bolivijske i afričke skulpture, odaju činjenicu da je ovo dom strastvenog zanatskog kolekcionara.”

N.Đ.

Povezane teme