Spavaća soba u boji narandže – zašto da ne?

Iako postoji uvreženo mišljenje da je narandžasta previše agresivna i napadna boja za spavaći prostor, nama se baš dopalo da malo eksperimentišemo sa ovim simpatičnim trendom.

Ne postoji nijedna druga boja koja za tren oka vraća svežinu i raskoš jednom prostoru kao što je narandžasta. Ona emituje talase dobrog raspoloženja, povećava osećaj druželjubivosti i u njoj se jednostavno osećate dobro.

Sve ovo ne treba da nas čudi ukoliko se prisetimo da narandžasta spada u red toplih boja, zajedno sa svojim “roditeljima” - crvenom i žutom. Kako crvena predstavlja akciju i inicijativu, a žuta pozitivnost i razdraganost, tako ne čudi što je upravo njihova narandžasta “beba” nasledila pomalo od ovih kvaliteta.

A upravo zbog ovih osobina narandžastu je najbolje koristiti u dnevnim sobama, kancelarijama kao i kupatilu. Međutim, kako je ugodnost i udobnost visoko na listi prioriteta i kada je naša spavaća soba u pitanju, naš predlog je da se odvažite i implementirate sve moguće nijanse narandžaste i u ovaj intimni prostor doma.

Iako je prva kombinacija na koju pomislimo kada je mešanje narandžaste sa drugim bojama u pitanju beli ili crni nameštaj, svetlo žuta ili braon posteljina ili neki drugi svetliji komad kućnog dekora, imajte na umu da se ona jako lepo slaže i sa zemljanim tonovima, plavom, zelenom ali i ljubičastom bojom.

Pitanje je samo da li želite dati ozbiljniji ton svom prostoru ili je vaša namera zadržavanje svetlosti i topline kojom narandžasta sama po sebi već i odiše.

Velika ogledala, raskošne zavese, zanimljiv tepih ili neka upadljiva slika na (jednom) narandžastom zidu takođe mogu stvoriti osećaj komfora i opuštenosti.

A to je, složićete se, upravo ono što je imperativ svake spavaće sobe.

Povezane teme