Smelo, svetlo i eklektično: zavirite u stan koji poziva na druženje

Mnoštvo smelih boja, puno prirodnog svetla i eklektičan nameštaj – ovo bi bio najkraći opis jedinstvenog zabavnog i ugodnog životnog prostora.

U pitanju je renovirani enterijer, odnosno stan kojim su ranije dominirali debeli zidovi i starinski drveni ormani po meri. Ukoliko tome dodamo i ogromne police za knjige koje su ograničavale prodor prirodnog svetla i delile prostor na manje zone, jasno je da se radilo o prilično neuglednom i raštrkanom mestu za život.

Koncept dizajna je bio da se vrati originalni raspored, otvori prostor i da se stvori trpezarija povezana sa dnevnim boravkom i kuhinjom.

Dizajneri su tako krenuli od kuhinje koju su ponovo podigli od temelja i pretvorili u mat-crni prostor sa specifičnim i upadljivim pločicama. Dodavanjem malog šanka ispod kuhinjskog prozora omogućili su domaćinima da uživaju u svakodnevnim obrocima ali i neverovatnom pogledu na centar grada.

photo: studio venturoni

U sklopu preuređenja, zidovi stana su tretirani horizontalnim trakama u boji kako bi se proširila percepcija prostora. Šema boja odabrana za stan sastoji se od crvenih, zemljanih i bež tonova. Ove nijanse su tipične za lokalni rimski stil, a kombinovane su u raznim prostorijama sa tamnijim, kontrastnim bojama, poput crne i raznih nijansi plave.

Velika vrata od mahagonija i visoki drveni plafoni, tipični za zgrade u istorijskom centru Rima, daju imovini monumentalan osećaj. Ovo je naglašeno izborom nameštaja, kao što je velika skulpturalna fotelja, sofa ili noćni ormarići u spavaćoj sobi.

photo: studio venturoni

Dekoracije u spavaćoj sobi su u oker i zlatnoj boji, dok je drveni plafon ofarban u belu nijansu kako bi dao ideju o mirnoj i opuštajućoj atmosferi.

Originalno, hrabro, a ipak tako razdragano i veselo – ovaj stan zaista poziva na druženje i uživanje.

izvor: studio venturoni

Povezane teme