Skandinavski dizajn i japanska filozofija kreirali su udobnu vilu usred pustinje

Ne možemo se zasititi skandinavskog dizajna i koncepta uređenja doma koji izaziva udobnost i blagostanje.

Reč je o enterijeru koji uključuje drvene tonove, bogatu teksturu i prirodnu završnu obradu kako u nameštaju, tako i u ostalim predmetima kućnog dekora. Sa toplim bojama poput bež, braon, sive, krem i neizostavne boje peska lako je postići onaj “natural-feeling”, posebno ukoliko se tome doda akcenat u vidu terakote ili ćilibara.

Ova kalifornijska vila inspirisana je prirodom i japanskom filozofijom vabi-sabi koja nastoji da pronađe lepotu u nesavršenosti, ali i podstiče ljude da se isključe iz gradskog života i umesto toga urone u lepotu pustinje. Japan u Kaliforniji – što da ne? Posebno kada je u pitanju prostor ispunjen prirodnim teksturama, toplim i minimalnim načinom opremanja kao i savremenim nameštajem.

Prvobitno je ovo bio jednospratni ranč iz sredine veka, izgrađen davne 1966. Dizajneri su se otarasili zastarelog enterijera i kući podarili jedan sasvim nov koji je podrazumevao dve spavaće sobe, dva kupatila i jednu namensku, takozvanu “čajnu” sobu. Unutrašnjost je, kao što i sami možete videti, umirujuća i temeljna, sa paletom potpuno prirodnih materijala od kojih se posebno ističe staklo i drvo.

Garaža prvobitne kuće pretvorena je u pomenutu čajnu sobu koja gleda na zapad uživajući tako u pustinjskom predelu i okolnim stenama. Nizak stočić za kafu i podni jastuci pozivaju goste da pijuckaju čaj, uživaju u pogledu na prirodu i opuste se.

A ukoliko unutrašnjost doma nije dovoljna za tako nešto, red je pomenuti i fenomenalne otvorene prostore za dnevni boravak, uključujući hidromasažnu kadu sa slanom vodom, kamin kao i dvorište od kamena i kaktusa koje omogućava uživanje u pejzažu tokom dana kao i u zvezdanom nebu noću.

Izvor: villakuro

Povezane teme