Savremen prefinjeni dom ispunjen prelepim umetničkim delima

Kako bi jedan dom poprimio svoj finalni izgled potreban je dodir umetnosti.

Ukus svakog od nas se razlikuje u pogledu umetničkih dela i dekora kojima ispunjavamo svoj dom. Danas imamo to zadovoljstvo da vam predstavimo veoma prefinjen dom ispunjen predivnim umetničkim delima. Dajući francuskoj dizajnerki carte blanche (praznu kartu/stan), vlasnik je prepustio veštim rukama obnovu svog stana od 85 m2 i zauzvrat dobio predivno "komponovano" umetničko delo.

Umesto korišćenja boja, dizajnerka se oslonila na taktilni rečnik prirodnih tekstura i vizuelni jezik apstraktnih formi koji se manifestuje kroz kolekciju antičkog, vintage i savremenog nameštaja i umetničkih dela. Takođe veliki broj dekorativnih detalja dizajnerka je sama kreirala. Rezultat je besprekorno uređen modernistički enterijer koji odražava pojačan osećaj prefinjenosti francuskog dizajna. Oštro oko za detalje i strast prema zanatstvu doveli su do stvaranja jedinstvenog ambijenta.

Odlučujući se za lagani dodir pri renoviranju dizajnerka Simon je dopunila originalni parket i ukrasne lajsne u stanu prigušenom paletom boja među kojima su beli, krem i zemljani tonovi peska, krečnjaka i terakote. Ono što ovom enterijeru nedostaje kada je boja u pitanju, nadoknađeno je u vidu teksture zahvaljujući repertoaru prirodnih materijala kao što su drvo, ratan, kamen lave i keramika. Prigušena paleta boja omogućava eklektičnoj kolekciji umetničkih dela da zauzme centralno mesto na pozornici.

Među komadina nameštaja koji su delo dizajnerke Simon je zanimljiv okrugli sto u dnevnom boravku, koji je nastao od kamena lave postupkom japanske ograde pečenja grnčarije kojom se dobija veliki spektar različitih boja i površinskih efekata. Sto funkcioniše kao žarišna tačka u prostoru oko kog se odvija cela umetnička priča. Zakrivljeni kauč je i više nego uočljiv u prostoru, pri čemu deluje kao savršena pozadina ovom zanimljivom stolu. Stolica od ratana i mali drveni tronožac odabrani su kao dodatak teksture enterijeru.

Šestougaoni sto za kafu u ćošku nosi na sebi neobičnu skulpturu, koja uz umetnički rad na zidu daje interes celom prostoru. Trpezarijski sto sa tri nogare od tamnog drveta je jedinsten detalj u prostoru, dok je spavaća soba učinjena zanimljivijom zahvaljujući noćnom stočiću od terakote.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme