Saveti za pravilno kombinovanje tekstura u enterijeru

Bilo da se radi o prirodnim, živim materijalima ili štampanim tkaninama, tekstura je zadužena za unošenje pokreta i neke posebne ekspresije u svaki prostor...

Ako bismo morali da se odlučimo za samo jednu definiciju, onda bismo dodavanje tekstura opisali kao preciznu umetnost mešanja grubog sa glatkim i znanja kako da se stvori specifičan vizuelni ugođaj. Tekstura je, jednostavno, fizički osećaj ili vizuelni izgled objekta, a sveukupni teksturalni osećaj sobe se prevodi na sličan način kao fizička i vizuelna tekstura, s tim što se on takođe dotiče načina na koji percipiramo stvari.

Tekstura je savršen način za stvaranje akcenta. Dizajneri enterijera će koristiti teksturu da dodaju ono što se naziva vizuelnom težinom, odnosno pokažu kako je predmet ili deo sobe u stanju da privuče pažnju na sebe. Drugim rečima, kontrastne teksture su jedan od načina da se određeni aspekti ističu više od drugih.

Iako mešanje više uzoraka u jednom prostoru može izgledati zastrašujuće, razumevanje osnova kako oblici i razmere funkcionišu zajedno umnogome pojednostavljuje proces. Besprekorno stapanje tekstura u dizajnu enterijera nije samo slučaj kombinovanja različitih materijala i završnih obrada.

Trebalo bi da integrišete i različite načine dodavanja tekstura, a među njima se izdvajaju sledeći:

« 1 2 3 4 »

Povezane teme