Šarmantan mali stan u Bruklinu vas poziva u obilazak

Najurbaniji američki grad Njujork poznat je po svojim tmurnim stanovima bez prozora.

Razlog tome je želja mnogih da žive u ovom gradu, pa čak i po cenu odsustva pogleda na svet koji se nalazi spolja. Na svu sreću stanovi sa velikim prozorima koji omogućavaju prirodnom svetlu da uđe u dom, polako ali sigurno postaju norma. Dovoljna količina sunčevih zraka, čini i najmanji životni prostor većim i lepšim. Danas vas vodimo do šarmantnog malog stana koji se nalazi u Bruklinu, a čiji se svetli drveni podovi i beli plafoni, savršeno stapaju sa zidovima od cigle podsećajući na industrijsku prošlost ovog grada.

Zgrada u kojoj se nalazi stan nekada je bila korišćena u industrijske svrhe, a danas predstavlja moderno stambeno okruženje, u kom se smestio mali ali vrlo privlačan stan. Ogoljeni zidovi na kojima je do izražaja došla opeka daju nagoveštaj strogosti, dok brojne sobne biljke, drveni akcenti i veliko ogledalo stvaraju osećaj prostranosti i topline u prostoru. Tamno plava boja u enterijeru daje opuštajući nagoveštaj hladnoće koji je potreban kako bi se stvari u njemu povezale.

Ovaj mali stan u Bruklinu je sušta suprotnost stanovima kakvi se obično sreću u ovoj oblasti, jer je protkan bojama, nameštajem i ličnim predmetima i uspomenama koji grade neverovatan osećaj u prostoru. Obasjani Suncem svi ovi elementi čine da se svako ko u njemu boravi oseća dobrodošlim dok uokvireni umetnički i muzički plakati daju jedinstven prikaz enterijeru.

Uređenje malog prostora za život zahteva besprekoran spoj domišljatosti i kreativnosti, čega u pogledu ovog stana zaista ne nedostaje. Vešto postavljeni predmeti poput daske za surfovanje iznad vrata spavaće sobe daju veliku količinu karaktera i ličnosti ovom malom stanu. Takođe kolekcija alata izložena je na zidu, umesto da bude gurnuta na dno neke ostave. Od predmeta koji posebno skreću na sebe pažnju tu je fotoaparat koji vas prosto mami da ga uzmete u ruke.

Ovaj mali stan u Bruklinu predstavlja prelepu ilustraciju pažljivog rasporeda dragih predmeta, suptilnog korišćenja boja i materijala, kako bi prostor delovao življe. Kao stvoren za opuštanje, rasterećenje misli i kreativan rad.

Ž.J.

Izvor: Decoholic

Povezane teme