Šarenilo i grafika malog stana oduševljavaju na svakom koraku

Zavirite u neverovatan stan u Edinburgu koji je iskoristio oblike i boje sa sopstvenog tepiha kako bi oživeo svoju unutrašnjost.

Ukoliko vam i dalje ništa nije jasno evo boljeg pojašnjenja. Dizajner Sem Bakli koji stoji iza ovog super-zanimljivog projekta, došao je na ideju da sve one elemente koji se nalaze na tepihu u dnevnoj sobi postavi na zidove, plafon i prozore.

Da, verovali ili ne, ovaj enterijer je zaista zasnovan na grafičkom tepihu koji je ispunjen neverovatnim nijansama – od jarko plave i tirkizne, preko zelene, žute i kestenjaste pa sve do bledo ružičaste.

photo: Alix McIntosh & Sam Buckley

Bogata paleta boja, smeli nameštaj i malo prirode formirali su šareni stambeni prostor koji jednostavno zrači životom i srećom. Grafički elementi implemetirani u zidove, vrata, prozore i slike su samo dodatno doprineli osećaju energičnosti koji se oseća u gotovo svakom kutku stana.

Ovde je sve osmišljeno tako da poziva na ples i razonodu: zeleni prugasti kauč, narandžasta stolica, koralni stočić, kao i apstraktni žuti luster koji visi sa svetlo roze plafona. Čak je i spavaća soba preživela ovu grafičku “restauraciju”, ali sa nešto suptilnijom paletom boja.

Doduše, zidovi i dalje slave različite grafičke oblike ali su oni obojeni u nešto prigušenije tonove sa belom bojom u sredini. Koliko god šašavo zvučalo, sve to se, morate priznati, savršeno slaže sa jarko žutim prekrivačem i ružičastim jastucima.

photo: Alix McIntosh & Sam Buckley

Izvor: designmilk

Povezane teme