Renovirano da zablista: tradicionalno imanje na jezeru postalo moderna rezidencija

Dom koji se slobodno može nazvati raskošnom porodičnom rezidencijom doživeo je male transformacije koje su mu omogućile da u potpunosti uživa u okolnoj netaknutoj prirodi...

Ova prostrana kuća na jezeru Vašington izgrađena je krajem prošlog veka. Porodica je renovirala kuću pre skoro dvadeset godina i u njoj zasnovala porodicu. Vreme je prolazilo, deca su porasla i iselila se iz porodične kuće, a roditelji su za sebe poželeli udoban i miran prostor koji će u potpunosti pratiti njihov ritam života i odgovoriti svakodnevnim potrebama.

Prethodno preuređenje učinilo je velika poboljšanja ali ipak nije uspelo da reši neka funkcionalna pitanja kuće. Kako se radi o tradicionalnoj gradnji koja je prostor delila na glavnu porodičnu kuću i kuću namenjenu posluzi (koje odavno nije bilo), vlasnici su najpre morali da se izbore sa skučenim prostorima i uskim hodnicima.

Renoviranjem je stavljen akcenat na prostrani dnevni boravak u kome potpunu prevlast odnosi bela boja u kombinaciji sa neutralnim drvenim nameštajem. Iako se ovo čini kao siguran i pomalo dosadan potez kome pribegavaju svi dizajneri kada žele da “otvore” dom, u ovom slučaju upravo je belina zidova bila poslednji podsticaj ka eleganciji i modernom izgledu.

Stakleni delovi predvorja, kao i proširena kuhinja koja je od poda do plafona ukrašena mermernim radnim površinama u sivoj, kao i visećim elementima u snežno beloj boji, dodatno su naglasili sjaj i raskoš tradicionalnog doma.

Na kraju, valja pomenuti i verovatno najkomforniji i najoriginalniji deo doma, a to je ljupki vrt sa malenim bazenom, koji je u potpunosti osmišljen kao miran kutak, idealan za leškarenje na suncu ili čitanje knjige.

Izvor: hoedemakerpfeiffer.com

Povezane teme