Renoviranje doma doprinelo stvaranju novih prostora za uživanje

Šta raditi sa kućom koja vam se baš, baš dopada, ali koja zahteva ozbiljno renoviranje kako biste mogli da iskoristite sve njene pogodnosti?

Odgovor je jasan, ukoliko naiđete na dom koji ima sve one kvalitete koje vi (i vaša porodica) tražite, ne plašite se da zasučete rukave i prionete na posao.

Kuća koju vam danas predstavljamo odabrana je zbog svoje prostranosti i osvetljenosti. Ipak, prethodni vlasnici kao da nisu do kraja znali da iskoriste sve njene prednosti, pa su u potpunosti živeli na samo jednom (donjem) nivou.

Zamislite kuću u kojoj je kuhinja skrivena u podrumu? Verujemo da niko to ne bi poželeo, pa tako ni novi domaćini koji su odmah rešili da unište čitav prvi nivo i osmisle svoju kuhinju iz snova. Poput pariskog bistroa, ovaj deo doma opremljen je ručno izrađenim pločicama i mermernim radnim površinama, dok mesingana slavina i sudopera dodaju toplinu prostoru.

photo: Sean Litchfield

Nekada veliko i mračno kupatilo i sićušna susedna kancelarija sada su postali savršena zona za okupljanje porodice i prijatelja. Tako je postojeća dnevna soba na istom tom spratu postala nova kuhinja, ali je unutrašnja transformacija povukla i nekadašnju trpezariju koja je sada postala dnevna soba, kao i veliko kupatilo i malu kancelariju koji su iskombinovani tako da stvore savršeno kvadratnu trpezariju.

Nekadašnja kuhinja i čitav nivo bašte su na ovaj način postali dom višenamenskog prostora koji uključuje sobu za igru i odmor, teretanu i baštu. A kada je renoviranje privedeno kraju, vlasnica se potrudila da dom ispuni suvenirima sa brojnih međunarodnih putovanja, kao i porodičnim slikama i fantastičnim autentičnim komadima koje je pronašla na buvljim pijacama.

Tako se u kući mogu sresti marokanski ćilim, antikvarni kovčeg sa mesinganim okovom, originalne stolice i torbe koje su deo nasledstva. Zanimljive tapete, kao i zidne police ispunjene knjigama i uspomenama iz čitavog sveta, celom ovom prostoru daju neki poseban vintidž šmek.

Izvor: elledecor

photo: Sean Litchfield

Povezane teme