Rapsodija u crvenom: luksuzan dom u kome svaki kutak govori svoju posebnu priču o Dubaiju

Više slika

Više slika

Crvena boja je oduvek simbolizovala strast, energiju i luksuz, dok metalni elementi unose eleganciju i dah modernog u prostor.

Kada ova dva elementa spojite zajedno, rezultat je neodoljiva kombinacija koja stvara raskošan enterijer, istovremeno dočaravajući toplinu i sofisticiranost. Crvena boja može biti izuzetno snažan akcenat u enterijeru, posebno kada se koristi na zidovima, tepisima ili nameštaju - na taj način stvara se neodoljiva fokusna tačka koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Drugim rečima, intenzivna crvena boja donosi osećaj topline i vitalnosti u prostor, istovremeno privlačeći pažnju i stvarajući snažan vizuelni utisak.

Međutim, baš kao što ćete videti na primeru ovog neverovatnog i pre svega luksuznog stana u Dubaiju, metalni elementi su ti koji crvenoj boji dodaju notu posebne elegancije koja jednostavno ostavlja bez daha. Oni se takođe mogu dodati putem nameštaja, rasvete, koristiti kao akcenti ili dekorativni predmeti. Metalne površine savršeno reflektuju svetlost i stvaraju sofisticiranu atmosferu, a kada se upare sa crvenom bojom, stvaraju upečatljiv kontrast koji ističe njihovu lepotu.

Ključ uspešnog uređenja prostora leži u postizanju harmonične ravnoteže između crvene boje i metalnih elemenata. Na primer, kombinacija tamnocrvene boje sa elegantnim srebrnim ili hromiranim elementima stvara sofisticirani ambijent, dok crvena boja u kombinaciji sa bakarnim ili zlatnim dodacima donosi toplinu i eleganciju. Dodavanjem metalnih dekorativnih predmeta kao što su vaze, ogledala, svećnjaci ili satovi unosi se doza raskoša u prostor.

Dubai je grad poznat po svom luksuzu i modernosti. Grad koji se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ima jaku vezu sa modernom arhitekturom, odlikuju ga raskošne zgrade i - slobodno možemo reći - najluksuzniji dizajn na svetu. Sve ovo se, sasvim logično, odražava i na projektima uređenja enterijera. Duša ovog projekta koji je dizajniran od strane Vafi Tagleba je zapravo prikaz razvoja grada poslednjih godina.

U pitanju je luksuzni penthaus opremljen kolekcijom nameštaja čuvene kompanije Brabbu koja ni ovog puta nije izneverila očekivanja. A to se vidi već pri samom ulasku u dom. Naime, recepcija penthausa je prva koja pozdravlja posetioce i ujedno podseća na neke od najpoznatijih znamenitosti Dubaija kao što su Creek Park i Dubai Garden Glow. Smeli dekor savršeno uparen sa klasičnim elementima govori svoju posebnu priču koju jednostavno morate čuti.

A kada kažemo smeli dekor, mislimo i na prelepu satensku fotelju čije je snažno prisustvo savršeno uravnoteženo sa elegancijom koju daju originalni detalji na unutrašnjoj strani naslona. Moderna fotelja na taj način lako postaje žarište sobe. Baš kao svetla i veličina Burdž Khalife, poseban kutak za goste obeležen je bojama i luksuznim nameštajem, među kojim se posebno ističe centralni sto i udobna zakrivljena sofa tapacirana pamučnim somotom i sa bazom od mat vintage mesinga.

Penthaus je takođe dizajniran za udoban porodičan život. Zato postoje dve posebno dizajnirane sobe za zajedničko uživanje. Ovi prostori takođe kombinuju udobnost, luksuz i eleganciju, tako da porodica može imati nezaboravne trenutke. Primera radi, savremeni dizajn dnevne sobe ima za cilj da donese komad bašte u enterijer, bez gubitka luksuza, dok kupatilo podseća na šetnju Dubai Marinom, tako da možete osetiti da uživate u lepom sunčanom zimskom danu na plaži.

Kombinacija crvene boje i metala je savršen izbor za stvaranje luksuznih enterijera. Njihova međusobna interakcija stvara prostor koji odiše strašću, elegancijom i sofisticiranošću. Možda ne možete imati sav ovaj luksuz u svom domu, ali ste zato slobodni pustiti mašti na volju i eksperimentisati do mile volje sa sa različitim nijansama crvene i metalnim elementima kako biste stvorili prostor koji je autentičan i odražava vaš lični stil.

Povezane teme

04.07.2024 Enterijer

Inspirativne dnevne sobe u boho stilu

Ovakav stil podrazumeva balans između egzotičnog i modernog, a ako znate kako da njime upotpunite svoj dom, ostvarićete jednu sasvim nesvakidašnju atmosferu.

02.07.2024 Enterijer

Saveti za uređenje dečije sobe

Dečije sobe su funkcionalni prostori u kojima treba obezbediti dobre uslove za spavanje, odmor, učenje i igru. Vrlo je važno uključiti decu u uređenje njihove sobe.

30.06.2024 Enterijer

Prirodni materijali u enterijeru

Prirodni materijali u enterijeru sve više dobijaju na popularnosti zbog svoje estetske privlačnosti i ekološke održivosti. Drvo, kamen, bambus i prirodna vlakna poput lana i pamuka...

28.06.2024 Enterijer

Morski stil u enterijeru

Za sve one koje muči pitanje, koja je boja idealna za njihov enterijer, ova kombinacija je zaista savršeno rešenje. Od spokojnih do senzacionalnih, danas vam donosimo plavo-bele in...

26.06.2024 Enterijer

Šest ideja za uređenje spavaće sobe

Vaša spavaća soba je u većini slučajeva vaše utočište, to je poslednji prizor koji vidite pre nego što zaspite i prvi koji ugledate kada ujutru otvorite oči

24.06.2024 Enterijer

Beli i sivi enterijeri modernog minimalističkog stila

Bela boja pruža čistu i svetlu osnovu, dok siva dodaje dubinu i toplinu, balansirajući oštrinu bele. Zajedno stvaraju harmonično i umirujuće okruženje, čineći prostore većim i otvo...

22.06.2024 Enterijer

Kako da iskoristite ćoškove u domu?

U svakom stanu, kući, vikendici, uglovi često ostaju prazni i obično smatramo da je to samo deo bačenog prostora, koji ne može služiti ničemu. Ali, grdno se varamo!

20.06.2024 Enterijer

Šta sve može stati u 20m2?

Uređenje malog stana od 20 kvadratnih metara zahteva pažljivo planiranje kako bi se postigla funkcionalnost i organizovanost prostora. Ključ je u maksimiziranju svakog kvadratnog c...

18.06.2024 Enterijer

Saveti za lepši dnevni boravak

Stil i uređenje dnevne sobe reflektuju lični ukus i stil ukućana, što je - na kraju krajeva - i čini tako posebnim mestom u kući.

16.06.2024 Enterijer

Enterijer kuće na selu

Bilo da obnavljate staru seosku kuću ili stvarate novi prostor sa estetikom seoske kuće, ključ je u balansiranju tradicionalnih elemenata sa savremenim detaljima.

14.06.2024 Enterijer

Paravani - jednostavno pregrađivanje

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.