Promišljen & pametan dizajn u stopu prati navike svog domaćina

Ovaj projekat imao je za cilj da ponovo otvori odvojene zatvorene zone i poveže ih u jedan integrisani prostor kako bi se poboljšao kvalitet života domaćina...

Uklanjanje postojećih pregradnih zidova označilo je odvajanje kuhinje od dnevne sobe, ali i stepeništa koje je bilo sastavni deo dizajnerskog rešenja za stvaranje besprekornog kontinuiteta prostora. Na ovaj način u prvi plan je izbila ogromna otvorena polica koja se prostire čitavim dnevnim boravkom i koja je svakako doprinela maksimalnom otvaranju ovog dela doma.

Jedinstveni podovi i integrisan ormar u sobama na drugom spratu omogućili su pregrađivanje gostinjske sobe sa skrivenim krevetom i ogromnom pregradom koja se proteže sve do ormara. Hrabra paleta boja koja je korišćena u dizajnu ovog dela enterijera odigrala je ključnu ulogu u stvaranju živahnog i dinamičnog prostora, dok su kupatila prigrlila nešto svetlije nijanse koje su celokupnom projektu dodale i malo neophodne mekoće.

Dizajn je osmišljen uz temeljno razumevanje načina na koji je domaćin zamišljao korišćenje prostora, uz posvećivanje najveće pažnje detaljima u projektovanju i pružanju održivih rešenja. Primera radi, uzimanjem u obzir tropske klime dizajniran je integrisani prostor koji optimizuje prirodnu ventilaciju i svetlost kako bi se smanjila upotreba klima uređaja i osvetljenja.

Uz sve ove strategije sprovedene kroz jedan promišljen i pametan dizajn, ovaj prostor se gotovo preko noći pretvorio u živo i krajnje originalno prebivalište, odnosno stan koji u potpunosti prati individualnost svog vlasnika.

Izvor: archdaily

Povezane teme