Prirodni materijali u enterijeru

Verovatno ste čuli o prednostima dekorisanja enterijera prirodnim materijalima kao što su mermer, drvo, metal i glina...

Ukoliko ste se zapitali šta spada u „prirodno“, u svetu dizajna enterijera, "prirodno" je širok pojam koji obuhvata materijale iz izvora prirode. Ovih dana, postajemo sve više svesni kvaliteta proizvoda koje koristimo. Proizvodi koji su manje obrađeni su bolji za nas i okolinu.

Kao što počinjemo sa sve većom upotrebom organskih proizvoda u našoj ishrani, tako je i sa enterijerom. Ako i dalje oklevate, nemojte. Prirodni materijali imaju velike prednosti.

PRIRODNI MATERIJALI SU IZDRŽLJIVIJI

Razmislite samo o porodičnom nasleđu. Da li je ono i dalje funkcionalno? Da li je i dalje u dobrom stanju? Prirodni predmeti su verovatno u boljem stanju nego neki komercijalno proizveden nameštaj koji ste kupili pre nekoliko godina.

Prirodni građevinski materijali su veoma izdrživi. Pluta je veoma elastična i zadržava svoj oblik bez obzira na sve. Granit je najteži i najgušći prirodni kamen koji zadržava svoj sjaj i odupire se koroziji duže nego neki slični materijali. Naravno, svi materijali za maksimalnu trajnost moraju imati odgovarajuću negu.

VAŠ ENTERIJER ĆE BITI U TRENDU

Kada je u pitanju stvaranje enterijera u trendu, zeleni materijali su definitivno put kojim treba ići. Dizajneri praktično skaču i bore se da naprave proizvode koji će doneti prirodu u dom.

Razmislite o bakarnoj kadi, ako želite veliki efekat. Za nešto suptilnije, razmislite o kupovini eko nameštaja. Dodajte bambus u svoj dom sa zavesama i slično.

Nemojte se plašiti da mešate materijale. Bambusov parket može doneti harmoniju u vaš dom, a drveni trpezarijski sto će dati izjavu. Metalno osvetljenje će dati notu glamura skoro svakom stilu enterijera.

IMAĆETE BEZVREMENSKI DEKOR

Ako ste jedni od onih koji žele da dekorišu svoj dom da traje puno godina, onda je ovo pravi izbor za vas. Održivi materijali su na vrhu liste bezvremenih stilova otkada postoje, tj. otkada i sam pojam enterijera postoji.

Prvi korak je da izaberete materijal koji najviše odgovara vašem stilu. Birajte glinu ili terakotu, za klasični stil izaberite mermer i nećete pogrešiti, ili drvo koje će uklopiti u svaki stil.

Drugi korak je najjednostavniji, nakon što ste izabrali materijale počnite dekorisati vaš dom i uživajte u svom bezvremenom uređenju enterijera.

PRIRODNI MATERIJALI DAJU NEUTRALNI KARAKTER

Svaka prostorija treba da ima bar jedan neutralan element da biste napravili hrabrije aspekte i dali dekoru šansu da blista. Svaki aspekt vašeg dizajna, izabranog iz prirodnih materijala će imati male, prirodne diferencije koji će prostoriju činiti manje dosadnom.

Svaka radna površina kuhinjskog elementa od mermera, će imati različit obrazac koji će varirati od elementa do elementa. Slično tome, parket od hrastovine će imati unikatne nesavršenosti u drvetu.

Podrazumeva se da korišćenje prirodnih materijala u vašem dizajnu enetrijera je dobro za okolinu. Osim toga, takođe je lakše i za vaš novčanik. Ovakav odabir materijala zaista nema manu.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Enterijer

Povezane teme