Prava zamena za zidne tapete

Dvodimenzionalni zidni tapeti mogu oživeti uspavanu površinu vašeg prostora, dok su i dalje ravni, verovatno ne preterano interesantni sami po sebi, osim ako ne menjaju boju, osvetljenje ili ne sadrže neke isturene spoljne elemente.

Daleko prevazilazeći zidne presvlake i odlazeći u nešto što je više nalik skulpturi, ovi drveni paneli, kreirani od strane MOKO enterijer studija, su kao komadi umetničkih dela uvećanog formata. Talasaste linije i kvalitet teksture vas pozivaju da prelazite svojom rukom preko njihovih površina, što je mnogo interesantnije nego da ih samo posmatrate iz nekog udaljenog kutka prostorije. Ivice i uvale koje se nalaze u drvetu hvataju svetlost na takav način, da obrazci i šare u svakom dizajnu ovih panela menjaju svoje forme tokom dana.

Mađarska dizajnerska firma je debitovala sa 12 jedinstvenih zidnih panela 2014. godine, i svaki od njih je inspirisan obrazcima, koji svoje poreklo duguju prirodi. Oni su napravljeni od drveta hrasta održivog izvora, istočnog crnog oraha i ostalog tvrdog drveta, koje varira u svojoj završnoj fazi od mat do sjaja. Pozivajući se na svoje dizajne kao na vertikalne skulpture, Moko tim je objasnio da je tanka, fleksibilna furnir ploča lakša za oblikovanje i dobijanje izgleda pravog drveta, koje nije ni približno toliko teško niti skupo kao isti materijal u komadu. Paneli se mogu kupiti u različitim količinama, tipski, za bilo koji oblik zida ili veličinu prostorije.

N.Đ.

Povezane teme