Ovaj enterijer voli bež boju, i ne plaši se da to i pokaže!

Više slika

Više slika

Ovaj projekat kombinuje moderne principe dizajna sa nagoveštajem luksuza kako bi stvorio unutrašnji prostor koji je zaista jedinstven.

Bež je neutralna i obična boja koju mnogi ljudi doživljavaju kao konzervativnu. Nije baš upečatljiva boja, i iz tog razloga, mnogi je smatraju previše jednostavnom ili dosadnom. Međutim, bež nam može ponuditi toplinu, a lepotu možemo pronaći u njenoj jednostavnosti. Iza svog nežnog i jednostavnog izgleda, bež nam takođe pruža izvesnu sigurnost i udobnost.

Meka, topla neutralna boja koja je neverovatno svestrana, u novije vreme se pokazala kao jedna je od najpopularnijih boja za dekoraciju enterijera. Ukorenjena je u paletama koje se nalaze u prirodnom svetu, pa samim tim ima umirujuću i sofisticiranu privlačnost, a najbolje se opisuje kao veoma svetla braon sa suptilnim primesama žute i sive. Svakako, postoji mnogo varijacija koje možete izabrati.

Tokom poslednjih nekoliko godina, trendovi u enterijeru su gravitirali prema bojama, teksturama i dizajnu koji crpe inspiraciju iz sveta prirode, sa idejama bež soba koje pomažu da se naši domovi osećaju utemeljenije, spokojnije i da se povuku daleko od užurbanosti savremenog sveta. Naravno, sve zavisi od odabrane bež nijanse, ali svetla opcija može sjajno da deluje kao prljavo bela, stvarajući suptilan osećaj topline u prostoriji.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa ukrašavanjem bež je to što može da ide uz skoro sve! Bilo da je koristite kao osnovu za svoj dizajn na koji ćete dalje dodavati šarene, svetle akcente kroz umetnička dela i nameštaj, ili je kombinujete sa drugim neutralnim za poboljšani, opušteni efekat, mogućnosti su zaista beskrajne.

Bež se lepo slaže sa svim prirodnim materijalima kao što su drvo, kamen, glina i prirodne tkanine poput lana ili jute. Ova boja izgleda najbolje sa mekim toplim osvetljenjem i savršena je za stvaranje opuštajuće ambijentalne atmosfere u vašem domu. Uz to, bež je neverovatno bliska bojama unutar braon porodice, kao i drugim opcijama kao što su krem ili kaki.

Kada se koristi sa toplim prljavo belim i nežnim svetlo neutralnim bojama, bež može postati prava nijansa i uneti toplinu u prostoriju. U ovoj kombinaciji bila bi savršena za dobro osunčane sobe okrenute prema jugu. Takođe se odlično ponaša u tamnijim prostorima gde bi najbolje izgledala uparena sa još dubljim, tamnijim nijansama iz porodice neutralnih boja.

U svakom slučaju - ovaj enterijer je dokaz da sa bež bojom jednostavno nema greške.

Povezane teme

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.

23.01.2024 Enterijer

Klasik koji ne mari za vreme: kombinacija crne i bele u enterijeru

U pitanju je klasičan spoj boja koji na prvi pogled može delovati jednostavno, ali ima duboke i kompleksne efekte na atmosferu i celokupan doživljaj prostora.