Osetite tropsku vrelinu modernih enterijera

Iako možda zvuči kao nekakav inovativni stil, tropski dizajn enterijera nije nikakva nova ideja već samo dobro unapređena moderna verzija postojećeg...

Trendovi dolaze i prolaze, a neki klasici ostaju isti. Tačnije, manje-više isti, jer uvek postoje neki moderni detalji i dodaci koji stvari čine uzbudljivijim i drugačijim. Upravo to se desilo i sa takozvanim tropskim dizajnom enterijera. Nastao iz modernizma, moderni tropski stil uzima elemente iz domova u vlažnoj tropskoj klimi dizajniranih za život u zatvorenom i na otvorenom.

Nameštaj sa čistim linijama i drvenim okvirima susreće se sa organskim materijalima i živim bojama inspirisanim bujnim ostrvskim okruženjem. Drugim rečima, ovakvi enterijeri na sebi nose natpis “odmor” i verovatno su zbog toga izdržali test vremena i stalne promene trendova.

PUNO BILJAKA I ORGANSKIH MATERIJALA

Nijedan tropski moderni enterijer nije potpun bez palmi, raskošnih biljaka i druge tropske flore. Ovo je element koji jednostavno odmah upada u oči, pa je uvek dobro oživeti svoj dom pomoću saksijskih biljaka, egzotičnih orhideja i vaza punih kamenčića i školjki.

RATAN, TRSKA, BAMBUS...

Ukoliko u svom domu želite moderan tropski stil, onda znajte da vam je neophodan nameštaj od pruća, bambusa ili ratana. Ovi elegantni, udobni i održivi organski materijali se osećaju podjednako dobro kao što izgledaju, posebno kada su oštro bele, kobalt plave ili nežno zelene boje.

PALMA KAO NEZAOBILAZAN MOTIV

Motivi palmi su jedna od najpoznatijih komponenti tropskog modernog dizajna. Napravite poseban tropski izgled doma sa tepihom, prostirkama ili jastučnicama koje će na sebi imati motiv palme, ili tapetama koje mogu stvoriti osećaj da se nalazite u tropskom raju.

PALETA INSPIRISANA PRIRODOM

Priroda stvara najugodnije šeme boja, i to je posebno tačno ako želite da svom domu podarite malo moderne tropske atmosfere. Prigušene nijanse zelene, plave i krem boje zajedno sa obaveznom oštrom belom su neizostavan detalj ovih domova.

ELEGANTAN NAMEŠTAJ SA DRVENIM OKVIROM

Iako tropski moderan dekor obuhvata retro akcente, većina prelepih enterijera u ovom stolu preferira moderan nameštaj kako bi stvari izgledale savremeno ali i elegantno. U te svrhe najbolje je koristiti elemente sa bogatim drvenim okvirom, a za akcente koristiti zlato ili nerđajući čelik.

photo source: clfarchitects

Povezane teme