Originalno dizajnirani stan u Veneciji

Pronalazak stana u starinskoj zgradi, koja nije izgubila sve svoje kvalitete i odlike stila, može biti veoma težak zadatak…

Stanovi u starim zgradama, koje datiraju sa početka prošlog veka, veoma su popularne opcije na koje se odlučuju brojni ljudi. Ovi stanovi mogu biti znatno pristupačniji od onih koji su novoizgrađeni, s tim što ponekada mogu od svojih novih vlasnika zahtevati izobilje renoviranja i preuređivanja, kako bi ponovo zasijali starim sjajem.

Ipak, arhitektonski i dizajnerski elementi koji krase ove prostore, poput visokih plafona, glomaznih vrata i lučnih prolaza i prozora, teško da se mogu naći u građevinama novijeg datuma, jer su ti trendovi utihnuli, zajedno sa njihovim tvorcima.

Ako biste želeli i sami da posedujete ovakav prostor, ovog puta vam predstavljamo savršeni primer modernizacije starinskog prostora, koji je dobio novi sjaj, pored starog koji je zadržao.

Ovaj stan nalazi se u staroj zgradi koja datira iz 1926.godine i ima četiri sprata, a nekada je bila sedište telefonske kompanije. Danas, ova građevina u sebi ima kancelarijske i galerijske prostore, kao i stan o kom vam govorimo, koji kao šlag na torti ima krovnu baštu.

Ovaj venecijanski loft, redizajnirao je Alexander Design studio, koji je inkorporirao monohromatsku paletu sive boje, ispresecanu detaljima od drveta, nežnim, taktilnim teksturama i originalnim industrijskim detaljima.

Otvoreni plan prostora koji je u ovom loftu negovan, uživa u masivnim prozorima i svim njihovim beneficijama – čitav stan okupan je prirodnom svetlošću i iz svakog kutka nudi predivan pogled. Originalni stubovi strukture prostora kreirali su sami po sebi neku ideju podele ovog stana, koji sadrži dnevnu sobu, kuhinju, trpezariju, odvojenu ložu za sedenje, radnu sobu, spavaću sobu, dva kupatila, teretanu i ljuljašku.

Verujemo da bi mnogi ljudi život u ovom stanu posmatrali kao ostvarenje sna, ako ne zbog njegovog dizajna koji je oličenje genijalnosti, onda zbog činjenice da se nalazi u jednom od najlepših gradova sveta – Veneciji.

N.Đ.

Izvor: Design Milk

Povezane teme