Odvažno uređen enterijer u Šangaju

Postoji nešto fascinantno u mešanju stilova, boja i tekstura.

Na stranu lepota perfekcije i jednostavnosti, ali je prisutno zaista nešto neobljašnjivo privlačno u spajanju različitosti. Vodimo vas danas do jednog eklektičnog stana u Šangaju. Ostavljajući modu i trendove po strani, kolekcionar umetnosti i vlasnik ovog stana, Chasing Wang, dao je prednost personalizovanom izgledu enterijera.

Odvažno uređen stan inspirisan eklektičnim stilom, prepun je umetničkih predmeta koji uprkos svojoj različitosti stvaraju vrlo dopadljiv prizor. Umesto da odabere nameštaj koji će pratiti sveukupnu estetiku, Wang je i u tom pravcu išao u krajnost, birajući ih jednako kao i umetnička dela, na osnovu toga što mu se dopadaju.

Kombinujući neizgled nespojivo, on je stvorio vrlo složenu kompoziciju, za šta je zaslužno njegovo iskustvo dizajnera enterijera. Kada se zakorači u dnevni boravak i trpezariju, primetna je zagasita paleta belih, bež i sivih tonova u pozadini, koja podržava živu kolekciju gusto izloženih umetnina. Minimalistički kamin od crnog mermera daje celom prostoru dodatnu dramatičnost.

Dnevna soba se dalje otvara ka studiju, u kom vlada sasvim drugačiji ritam. Kroz ostatak soba u stanu, proteže se nota prefinjenosti i stila, koja polazi od različitih umetničkih dela, kako na zidu, tako i u svakom drugom delu sobe. Miks stilova i spajanje nespojivog dovelo je do stvaranja vrlo ležernog i odvažnog enterijera, u kom se čini se vlasnik zaista uživa.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme