Od starinske farme do predivnog porodičnog doma

Specijalni projekti renoviranja često se fokusiraju na redizajn rasporeda ili rušenje svega starog, zamenjenog novim elementima i modernim materijalima...

Potpuno renoviranje starih građevina postalo je pravi trend u svetu, a pored završenog konstrukcionog segmenta, ojačavanja segmenata nagriženih vremenom, popunjavanja i krpljenja ili potpune promene fasadnih delova starih objakata, finalni arhitektonski i dizajnerski detalji završavaju se na osposobljavanju i modernizovanju njihovih istorijskih enterijera.

Projekat nazvan House EKC, kompletiran je nedavno od strane brenda Ralph Germann architectes, kompanije bazirane u švajcarskom kantonu Valais i mestu Martigni. Sama restauracija odigrala se u Val Faret, imenu datom dvema odvojenim dolinama, koji je zajedno sa Kol Feret planinskim prelazom zadužen za razdvajanje Italije i Švajcarske, na južnoj i istočnoj strani MonBlan masiva u zemlji čokolade i satova. Kuća je potpuno renovirana sa enterijerom kompletiranim pre dve godine, rasprostranjenim na 200 m2.

Enterijer ovog doma kreiran je kako bi omogućio komforan život velikoj porodici od pet članova, bračnog para i njihovo troje dece, u selu Orsieres. Objekat kreiran dvadesetih godina prošlog veka služio je kao seoski ambar, koji je na gornjim delovima posedovao prostorije za odlaganje sena, dok su niži spratovi služili kao štale za koze, ovce i ostale životinje. Veličina ovog ambara zapravo nije bila dovoljna kako bi porodica komforno živela, tako da je kompanija Ralph Germann architectes dodala nekoliko savremenih drvenih aneksa, spojenih prolazima na dva nivoa.

Ovaj predivni enterijer potpuno je redizajniran i opremljen ojačanim betonskim strukturama zidova i drvenim prirodnim elementima, kako bi se potpuno uklopio sa svim seizmičkim zahtevima švajcarskog regiona.

N.Đ.

Izvor: HomeDSGN

Povezane teme