Moderno industrijsko potkrovlje sa boho akcentima i retro vibracijama

U težnji za stvaranjem inspirativnog životnog prostora, dizajneri često posežu za zanimljivim kombinacijama stilova.

Danas vas vodimo u Španiju, u posetu jednom vrlo kreativnom zdanju koje je oplemenjeno boho akcentima i retro vibracijama, što mu je omogućilo potpunu transformaciju. Predivan stan od 150m2 baš zbog neobičnog dizajna deluje prostranije nego što jeste. Sincro Interior Design studio odradio je fenomenalan posao u pogledu ovog stana otvarajući ga u sasvim novoj dimenziji.

Boho i retro kombinacije učinile su da enterijer deluje prostranije pri preraspodeli soba i načinu njihove povezanosti. Takođe dizajneri su uspeli da dovedu pred svetlost dana i neke lepe originalne detalje poput izložene opeke, koja je sada vidljiva na zidovima, a nekad je bila pod slojevima maltera.

Zdraga u kojoj se nalazi ovo potkrovlje datira s početka 20. veka, pri čemu je većina originalnih detalja s arhitektonskog i dizajnerskog stanovišta zataškana odnosno skrivena. Nedavna obnova, bila je jedinstvena prilika da neke od njih ponovo ožive i postanu deo neverovatnog novog enterijera. Kada se ovaj stan sagleda sa svih strana stiče se utisak ulaska u eklektičan prostor kroz koji se protežu različiti stilovi od industrijskog, savremenog, vintage i boho, uz izvrsnu dozu retro šarma. Posuti dodiri svakog od navedenih stilova naširoko po stanu, čine ga vrlo vibrantnim.

Dnevna soba je deo velikog otvoreng prostora zajedno sa kuhinjom. Ovaj prostor ima elegantan zasvođeni plafon, sa lažnim cementnim podom i modernim stilskim kaminom. Za prilagođenu medijsku jedinicu odabran je minimalistički dizajn koji prostoru daje elegantan utisak i u savršenom je kontrastu da industrijskim elementima. Otvorena kuhinja sadrži tamnoplave ormariće i vrlo izražajnu radnu površinu od granita. Kuhinjsko ostrvo je takođe detalj vredan pažnje koji ima ugrađenu policu za vinske flaše.

Zastakleni balkon je uređen u boho stilu sa visećom ljuljaškom, boho bočnim stočićem, poslužavnikom i čajnikom. Kupatilo je sušta suprotnost ovom prostoru sa sivim pločicama, tamnim cvetnim zidom i samostojećom kadom.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme