Moderna seoska vikendica (na drugačiji način)

Zavirite u nešto drugačiji dom koji, iako tako ne izgleda na prvi pogled, definitivno ima ukus moderne seoske vikendice...

Iako je reč o domu koji se nalazi u urbanom okruženju, zahvaljujući velikim prozorima, raskošnoj bašti i bazenu, ovo mesto definitivno omogućava da se udahne i malo svežeg seoskog vazduha. Moderno a opet sa primetnim retro-ukusom, tako bismo u najkraćem mogli opisati sve veći broj takozvanih modernih seoskih vikendica koje naglasak stavljaju na maksimalnoj udobnosti.

Vikendice se tradicionalno smatraju seoskim domovima, često imaju kamenu spoljašnjost, kosi krov i male unutrašnje prostorije. Moderan izgled vikendice obuhvata antičku estetiku, ali uključuje i moderne elemente kao što su tople boje, obnovljeni drveni komadi i puno tekstila. Kada su u pitanju ovakvi enterijeri cilj je uvek udobnost, a svaka soba treba da bude stilizovana tako da se oseća domaćinski i prijatno.

Za sve one koji su rešeni da svom domu daju malo ovog neodoljivog stila, savet stručnjaka glasi: uvek startujte od hladnih i neutralnih paleta boja. Fokusirajte se prvo na neutralne nijanse kao što su bela i siva, a zatim preklopite podebljane akcente gde možete. Gde god možete prikažite arhitektonske elemente u domu: za moderan vikend-stil ne postoji ništa privlačnije od izloženih prirodnih greda ili akcentnog zida od cigle. Ovo će domu dati i pomalo rustičnog izgleda i šmeka.

Toplina je ključna kada je u pitanju moderan stil vikendice, tako da su kamini i peći na drva neizostavni elementi, kao i svi vintage akcenti, posebno oni inspirisani životom na selu. Ovi retro komadi su popularni jer označavaju susret starog sa novim, pa zato slobodno pomešajte vintage lampu sa modernom kožnom sofom ili stolicom.

Moderna vikendica ponekad može da se oseća pomalo eklektično sa svom tom mešavinom materijala i komada, ali važno je zapamtiti da bi sve trebalo da izgleda svrsishodno i udobno. Zato izbegavajte oštrije ili hladnije materijale kao što su metal i plastika.

Najbolja stvar u modernom stilu vikendice je to što je to estetika koju zaista možete napraviti sami. Pošto se više radi o nostalgičnom osećaju i osećaju topline nego o listi karakteristika koje morate bespogovorno uneti u enterijer, mnoge uobičajene karakteristike možete slobodno ugraditi u svoj dom i to baš onako kako vama i vašoj porodici to odgovara.

Povezane teme